Justitie

Gyorke Zoltan câștigă, din nou, procesul pentru funcția de subprefect. Cine va ”zbura” din Prefectura Cluj?

Clujeanul Gyorke Zoltan a câștigat, la fond, cel de-al treilea proces de repunere pe funcția de subprefect al Clujului. Tribunalul a admis cererea acestuia și a dispus reinstaurarea lui pe funcția din care a fost revocat prin Hotărâre de Guvern. 

„Admite acţiunea formulată de reclamantul G Z, în contradictoriu cu pârâţii P-M R, G R, S G G şi M A I, având ca obiect anulare act administrativ. Anulează Hotărârea de Guvern nr. 54/08.02.2019 privind aplicarea în privinţa reclamantului a mobilităţii din funcţia publică de subprefect al judeţului Cluj, în funcţia publică de inspector guvernamental. Anulează Decizia Prim-Ministrului României nr. 24/08.02.2019 privind numirea prin mobilitate a reclamantului în funcţia publică de inspector guvernamental. Dispune reintegrarea reclamantului G Z în funcţia publică de subprefect al judeţului Cluj. Dispune obligarea pârâţilor la plata în favoarea reclamantului a diferenţei dintre cuantumul indemnizaţiilor indexate, majorate şi recalculate aferente funcţiei de subprefect şi veniturile aferente funcţiei de inspector guvernamental, de la data aplicării mobilităţii şi până la data reintegrării în funcţia publică de subprefect. Ia act că reclamantul va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Cluj, Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă şi asigurări sociale. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 11 februarie 2020”, se arată în soluția pe scurt.

 

Decizia va fi contestată de Instituția Prefectului Cluj, însă Gyorke mai are încă două decizii definitive, obținute în celelalte procese, cu câștig de cauză în favoarea sa. Guvernul Orban a modificat organigrama de funcționare a Prefecturii Cluj, astfel că județul are doi subprefecți: Irina Munteanu și Bela Budai. În cazul în care ultima sentință obținută de Gyorke rămâne definitivă, tot Guvernul este cel care decide în locul cărui subprefect va fi reinstaurat acesta. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *