Straineze

GUVERNUL LUI PUTIN DE LA BUDAPESTA: Premierul Viktor Orban și-a nominalizat noul guvern. Doi miniștri au legături puternice cu Rusia

Scris de 1202
 • Peter Szijjarto rămâne ministru de Externe, dar pierde controlul asupra serviciului secret

Prim-ministrul ungar Viktor Orbán a anunțat vineri seară componența noului său cabinet care trebuie să treacă de votul formal al Parlamentului, unde are o majoritate de peste două treimi, anunță agenția maghiară de presă MTI.

Din noul guvern fac parte doi miniștri cu legături puternice cu Rusia. Astfel, Peter Szijjarto a fost reconfirmat în funcția de ministru de externe, iar antreprenorul Kristof Szalay-Bobrovniczky a fost numit ministru al apărării.

Peter Szijjarto a primit anul trecut, la Moscova, distincția Ordinul Prieteniei din partea ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care se află acum sub sancțiunile Uniunii Europene. În paralel, noul ministru al Apărării, Szalay-Bobrovniczky are o participație într-un joint venture cu cel mai mare producător rus de vagoane de cale ferată, potrivit Bloomberg.

O decizie extrem de importantă este mutarea controlului asupra serviciului național de securitate de la Peter Szijjarto, care pierde practic din puteri, la șeful de cabinet al premierului, Antal Rogan, va prelua conducerea serviciului național de securitate.

În paralel, Marton Nagy, fost viceguvernator al băncii centrale și consilier economic al lui Orban, va deveni ministru responsabil cu dezvoltarea economică, iar Mihaly Varga va rămâne în funcția de ministru de finanțe.

De asemenea, Viktor Orbán l-a desemnat pe Zsolt Semjén în funcţia de viceprim-ministru, care va deţine şi portofoliul de ministru însărcinat cu politici naţionale, minorităţi şi culte. Ministerul agriculturii va fi condus de István Nagy, ministerul de interne de Sándor Pintér, ministerul construcţiilor şi investiţiilor de János Lázár, ministerul apărării de Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministerul justiţiei de Judit Varga, iar fostul comisar european Tibor Navracsics va fi ministrul însărcinat cu dezvoltarea regională şi utilizarea fondurilor europene.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 hours Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 3 hours Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 3 hours Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 5 hours Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 5 hours Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 5 hours Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
 • Acum 5 hours Vocea ta
  Boc a băgat “metroul” cu ranga în PNRR, și acum vrea să se scoată
 • Acum 5 hours Din oras
  NICI SĂ MORI NU-I IEFTIN ÎN CLUJ-NAPOCA: Se majorează tarifele pentru înhumarea persoanelor decedate
 • Acum 6 hours Justitie
  Procesul constructorului care a surpat strada Victor Papilian fuge din instanțele clujene
 • Acum 6 hours In vizor
  Comedia lui Boc: Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru modernizarea DN 1 pe un studiu de fezabilitate incomplet, acuză USR. Completările și clarificările depășesc volumul de date din documentația propriu-zisă
 • Acum 7 hours In vizor
  Numele lui Rareş Bogdan, în dosarul privind spaţiile comerciale de la Otopeni. Reacția prim vice preşedintelui PNL: “Mâine o sa fiu acuzat că cresc găini şi mânănc copii”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE