In vizor

Guvernul a aprobat despăgubiri de 4,8 milioane de lei pentru expropierile imobilelor de pe traseul sectorului de autostradă Mihăilești-Suplacu de Barcău

Scris de 191

Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie un coridor de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Secţiunea 3 B – Mihăileşti – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului de interes naţional Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, Autostrada Transilvania.

“Şi aici continuăm cu exproprierile şi cu proiectul de autostradă, cred că despre 70 de km este vorba aici în acest proiect de hotărâre de guvern”, a mai afirmat Cîţu.

Pentru realizarea lucrărilor pentru Autostrada Braşov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău, pe teritoriul localității Sânpaul din județul Cluj și pe teritoriile localităților Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași, Treznea și Zalău din județul Sălaj este necesar a se declanșa procedurile de expropriere în vederea ocupării unei suprafețe totale de 3.054.272,00 mp aferent unui număr de 1001 de imobile proprietate privată care sunt afectate de executarea lucrărilor pentru acest obiectiv.

Astfel, Guvernul a aprobat  4.7 milioane de lei, pentru un număr de 1001 de imobile cu o suprafață totală de 3.054.272,00 mp.

Guvernul a aprobat:

 • amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional “Secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului de investiții de interes național “Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea”, prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta hotărâre, conform variantei finale a studiului de fezabilitate;
 • aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național “Secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului de investiții de interes național “Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea”, situate pe raza localităţilor Sânpaul din județul Cluj și Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași, Treznea și Zalău din judeţul Sălaj;
 • aprobarea listei cuprinzând imobilele supuse exproprierii, proprietarii sau deţinătorii acestora
 • aprobarea sumelor individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor, în cuantum total de 4.716 mii lei, pentru un număr de 1001 de imobile, în suprafaţă totală de 3.054.272,00 mp.

În județul Cluj urmează să fie expropriate pe raza comunei Sânpaul 76.532 mp de pășune și 5861 mp de pădure.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 10 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE