Rautacisme

Gurzău a dat-o în gât pe Aurora Roșca la Can Can. Urmează răspunsul Grupului de la Cluj

Noi, cei de la Ziar de Cluj, știm cel puțin de vreo două săptămâni, că Adrian Gurzău încerca, din răsputeri, să publice în CanCan un articol de atac la adresa Aurorei Roșca. Motivul pentru care a apărut, totuși, articolul nu i se datorează lui Gurzău care este un pârlit sadea, ci respectului pe care încă îl mai are Elena Udrea în rândul unor șefi de ziare sau televiziuni, de pe vremea când le pompa acestora sute de mii de euro ca publicitate.

Chiar și așa, articolul de astăzi despre Aurora Roșca,  secretar general al Primăriei Cluj-Napoca, nu este total neadevărat. Persoane atente cum suntem noi știu de mai mulți ani despre influența enormă pe care doamna Roșca o are atunci când anumiți dezvoltatori imobiliari trebuie să primească, repede și fără comentarii, autorizații de construcție.

Miop să fii și tot ai fi observat din pozele cu care Aurora Roșca epatează pe Instragram că această doamnă, din postura de funcționar, are un standard de viață demn de al unei milionărese și că, alături de soțul ei, șef la ITM, deci și el funcționar, nu avea cum să susțină poșetele și excursiile scumpe cu care se afișează în public sau pe social media.

Proaspăt îmbogățiții din România au o carență psihologică: nu pot să se abțină să nu se dea mari, pe premisa că degeaba ai bancnote și poșete Hermes, dacă nu le văd ”sărakii”. Acest soi de țărănism comportamental este exact baza factuală a articolului din CanCan, care repet, deși tendențios, are mai mulți sâmburi de adevăr.

Din motive pe care încă nu le înțelegem pe deplin, Elena Udrea vrea să o atace pe Aurora Roșca și, indirect, vrea să atace Grupul de la Cluj. Duminică o să apară, cică, și un interviu cu Elena Udrea în care ea amenință cu dezvăluiri nemaidezvăluite.

Sigur, nu cred că ne va vorbi despre motivul pentru care din firma concubinului ei au dispărut milioane de euro, nici de ce au fost luate avansuri de la oameni și nerestituite, nici de ce finul ei, Adrian Gurzău, plătește 27 de mii de lei pe lună rata la leasing pentru limuzina sa.

Cel mai probabil, Elena Udrea, așa cum și-a pus degetul la nas acum câțiva ani, vrea să transmită un semnal Grupului de la Cluj, adică să le arate pisica, din închisoare.

Nu cred că Udrea este în postura în care să dețină dovezi despre cum ar fi putut negocia Florian Coldea lucruri. Și dacă dezvăluirile nu sunt despre Florian Coldea, atunci sunt pistol cu apă, atunci sunt povești cu pești.

Ultimul tip care a vorbit la concret și eficient despre Florian Coldea se numește Sebastian Ghiță care, prin dezvăluiri concrete, acum câțiva ani, a închis masa și i-a închis lui Coldea cariera de securist. Dacă Elena nu are același tip de dovezi, se va face de cacao.

Spre final, vreau să-mi exprim dezamăgirea constatării mele că Elena Udrea e mult mai proastă decât credeam. Stând între mafioți, mă gândeam că a învățat și ea câte ceva și că știe că poți pișca Grupul de la Cluj cu trei articole de presă, cu amenințările unor lătrăi precum Miron Mitrea, Boby Păunescu, dar dacă nu ai cum să le bagi cuțitul în jugulară, ei o să se sature de gălăgia pe care o faci și o să răspundă.

Iar când o să răspundă Grupul de la Cluj, nu cred că o să-i fie moale Lenuței.

Liviu Alexa