In vizor

Gunoaiele de pe lacul Belis sunt ale nimanui

Hidroelectrica, cea care administreaza lacul Belis este responsabila doar de gunoaiele pe care le genereaza, prin urmare PET-urile si seringile nu intra in competenta lor, sustin reprezentantii companiei. In urma cu doua saptamani un cititor Ziar de Cluj atragea atentia asupra problemei gunoaielor de pe Lacul Belis, un loc tot mai apreciat de turisti.

Reprezentantii Directiei Silvice, cea care incaseaza taxele pentru pescuit, au aratat pentru Ziar de Cluj ca igienizarea lacului nu este responsabilitatea lor.

“Nu suntem proprietarii lacului, apartine de Apele Romane. Pentru ca luam acea taxa pentru pescuit noi facem populari cu pastrav in fiecare an. Aveti dreptate, exista aceasta problema cu gunoaiele, dar situatia este mult pozitiva fata de alte zone. Cu toate acestea, chiar daca nu este activitatea noastra vom face o actiune in zona, si pentru educarea turistilor”, a precizat Dorel Oros, seful Directiei Silvice.

La randul lor reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Somes Tisa au precizat ca ei se ocupa strict de calitatea apei si  ca administratorul lacului este Hidroelectrica.

“Conform legislatiei din domeniul protectiei mediului primeaza principiul „poluatorul plateste”: deseurile la care se face referire nu sunt generate de Hidroelectrica, nu rezulta din procesul nostru de productie. In autorizatia de gospodarire a apelor sunt mentionate responsabilitatile noastre privind igienizarea si acestea nu se refera la oglinda lacului, vizeaza doar: „curatarea frontului de retentie de plutitori ce pot crea blocaje”. Igienizarea frontului de retentie se efectueaza, prin forte proprii sau terti, ori de cate ori este nevoie, în limita obligatiilor stipulate în autorizatia de gospodarire a apelor”, au aratat reprezentantii Biroului de Presa al Hidroelectrica.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *