Eveniment

Gunoaiele de la Pata Rât, importate din Italia, păzite cu ranga și cu haite de câini. Un adolescent a sărit la bătaie cu echipa NCN: „Oprește camera că o sparg!” – VIDEO

Deșeurile din plastic și cauciuc importate din Italia, care au stârnit atât interesul presei cât și al Gărzii de Mediu, sunt păzite de locuitorii din barăcile improvizate lângă rampă. Cine i-a pus să le păzească și de ce? Nimeni nu știe nimic. Deși, locuitorii din zonă recunosc că sunt puși să aibă grijă de deșeuri, să fie cu ochii în patru la persoanele care apar în zonă, chiar să sară la bătaie dacă este cazul, reprezentanții Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) habar nu au despre ce este vorba.

Marți dimineața, echipa NCN a fost la un pas să se aleagă cu aparatura distrusă și sfârtecată de o haită de câini. La nici zece minute de la apariția reporterului și cameramanului lângă muntele de deșeuri din Italia, la fața locului a sosit un adolescent înarmat cu o rangă și înconjurat de o haită de 7-8 câini. Pe un ton impertinent, acesta a spus că nu avem voie să filmăm și că el este resposabil de gunoaie. Deși ne aflam în afara perimetrului îngrădit, acesta a insistat că nu avem voie să filmăm și dacă nu ne oprim ne sparge camera și asmute câinii pe noi.

„Oprește camera că o sparg!”, a spus băiatul, care a și ridicat de câteva ori ranga spre cameramanul nostru.

Deși am încercat un dialog cu noi, acesta a continuat cu amenințările.

„Pun câinii pe voi dacă mai filmezi!”, a mai spus adolescentul.

Pentru că nu părea că există nicio cale de dialog pașnic cu băiatul, am abandondat orice încercare de mai discuta cu el.

Reprezentanții RADP Cluj-Napoca au precizat că singurele persoane care păzesc rampa de deșeuri sunt angajații lor, care poartă ecuson și uniforme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *