In vizor

Groșan, Cîrje și Popa riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. Substanța pe care o vindeau se încadrează în tabelul drogurilor de mare risc

Interlopii Adrian Groșan, Tudor Cîrje și Horea Popa riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare, după modificările Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, din 1 martie 2023.

CITEȘTE: Criminalul bombardier Tudor Carje, arestat 30 de zile pentru trafic greu de droguri. In fata instantei, plangea ca el nu stie cu drogurile, DIICOT l-a prins cu 26 de kg de iarba

Potrivit art. 2 din Legea nr. 143 din 26 iulie 2000:

(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.

Iar 3-CMC este pe lista drogurilor de mare risc. 3-Cloretcatinona (cunoscută şi ca 3-CMC şi clofedronă) este un medicament stimulant din clasa catinonei. 3-CMC promovează eliberarea de dopamină şi serotonină.

La data de 07 aprilie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea înculpaților Adrian Groșan, Tudor Cîrje și Horea Popa pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

  • La aceeași dată, magistrații de la Tribunalul Cluj au dispus arestarea preventivă a celor trei bărbați pentru o perioadă de 30 de zile.

”În baza art. 226 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. C.T.?., Pe o durată de 30 de zile de la data de 07.04.2023 până la data de 06.05.2023; 2. P.H.E., pe o durată de 30 de zile de la data de 07.04.2023 până la data de 06.05.2023; 3. G.A., pe o durată de 30 de zile de la data de 07.04.2023 până la data de 06.05.2023; În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare cu procurorul. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 7 aprilie 2023, ora 23:40.”, arată soluția pe scurt.

CITEȘTE: Interlopul clujean Tudor Cîrje, arestat de DIICOT pentru trafic de droguri. Tudor Cîrje, despre care Ziar de Cluj a scris, în EXCLUSIVITATE, că și-a ucis iubita, conducând sub influența drogurilor și proba a dispărut ca prin minune, se milogea în instanță: ”Domnule judecător, vă rog să-mi acordați o șansă”

Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu vara anului 2022 cei trei inculpați au procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Cluj.

La data de 06.04.2023, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de aproximativ 800 de grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive (3-CMC). În sarcina acestuia s-a reținut și infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 1,7 kilograme de canabis. Ulterior, în continuarea cercetărilor efectuate în cauză, în interiorul unui autoturism au fost identificate și ridicate cantitățile de peste 26 de kilograme canabis și 18 kilograme substanță cristalină (3-CMC). De asemenea, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și indisponibilizate sumele de peste 340.000 de lei și 4000 de euro.

 

Suesa: Gazeta de Cluj