Vocea ta

Groapă nesemnalizată pe CLUJ Arena. Mai mulți festivalieri au ajuns la SPITAL

Mai mulți festivalieri ar fi ajuns la unitățile de primire urgențe din oraș, în cursul nopții trecute, după ce s-au ales cu picioarele rupte sau lovite, din cauza unei gropi de pe stadionul Cluj Arena, unde este situată scena principală UNTOLD. 

Ziar de Cluj a cerut reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca informații despre câte cazuri s-au înregistrat în prima noapte a festivalului. Informațiile primite de la cititori se confirmă cu statisticile oficiale. 

„Noaptea trecută (joi spre vineri), s-au prezentat în UPU 5 pacienți de la festivalul Untold. Patru dintre aceștia au plecat la domiciliu, iar unul a fost internat în Secția Clinică Medicină Internă I. Pacienții care au plecat la domiciliu s-au prezentat cu plăgi, rezultate prin lovire, cădere sau, într-un caz, entorsă. Pacientul internat a fost diagnosticat cu hipertensiune arterială oscilantă și vertij. Alte nouă cazuri cu entorse și luxații s-au prezentat în camera de gardă a secțiilor Ortopedie-Traumatologie 1 si 2”, explică purtătorul de cuvânt al SCJU, Flavia Topan. 

Pe lângă aceste cazuri nefericite, în cele aproape 24 de ore de festival, în interiorul perimetrului au primit peste 300 de festivalieri au avut nevoie de asistență medicală. 

„În punctele și posturile medicale avansate 331 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri.

Majoritatea afecțiunilor medicale au fost soluționate pe loc, doar în 11 cazuri a fost necesar transportul la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate”, se arată în comunicatul oficial al autorităților. 

Pe partea de infracțiuni, iată precizările autorităților: 

„Au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale. Acestea privesc încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor etc. Activitățile de control privind prevenirea situațiilor de urgență vor continua și în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficiențele pe această linie.

Polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu cei specializați în combaterea criminalității organizate, au constatat 9 infracțiuni la Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *