Vocea ta

Groapă nesemnalizată pe CLUJ Arena. Mai mulți festivalieri au ajuns la SPITAL

Scris de 8,540

Mai mulți festivalieri ar fi ajuns la unitățile de primire urgențe din oraș, în cursul nopții trecute, după ce s-au ales cu picioarele rupte sau lovite, din cauza unei gropi de pe stadionul Cluj Arena, unde este situată scena principală UNTOLD. 

Ziar de Cluj a cerut reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca informații despre câte cazuri s-au înregistrat în prima noapte a festivalului. Informațiile primite de la cititori se confirmă cu statisticile oficiale. 

„Noaptea trecută (joi spre vineri), s-au prezentat în UPU 5 pacienți de la festivalul Untold. Patru dintre aceștia au plecat la domiciliu, iar unul a fost internat în Secția Clinică Medicină Internă I. Pacienții care au plecat la domiciliu s-au prezentat cu plăgi, rezultate prin lovire, cădere sau, într-un caz, entorsă. Pacientul internat a fost diagnosticat cu hipertensiune arterială oscilantă și vertij. Alte nouă cazuri cu entorse și luxații s-au prezentat în camera de gardă a secțiilor Ortopedie-Traumatologie 1 si 2”, explică purtătorul de cuvânt al SCJU, Flavia Topan. 

Pe lângă aceste cazuri nefericite, în cele aproape 24 de ore de festival, în interiorul perimetrului au primit peste 300 de festivalieri au avut nevoie de asistență medicală. 

„În punctele și posturile medicale avansate 331 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri.

Majoritatea afecțiunilor medicale au fost soluționate pe loc, doar în 11 cazuri a fost necesar transportul la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate”, se arată în comunicatul oficial al autorităților. 

Pe partea de infracțiuni, iată precizările autorităților: 

„Au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale. Acestea privesc încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor etc. Activitățile de control privind prevenirea situațiilor de urgență vor continua și în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficiențele pe această linie.

Polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu cei specializați în combaterea criminalității organizate, au constatat 9 infracțiuni la Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 15 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 16 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 16 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 16 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 17 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 17 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 18 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 19 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 19 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 20 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE