Din oras

Greva spontana la Agentia pentru Protectia Mediului Cluj. Angajatii sunt nemultumiti de grila de salarizare

Scris de 399

Angajatii Agentiei pentru Protectia Mediului Cluj au declansat azi o greva spontana. Motivul pentru care acestia si-au intrerupt activitatea pentru o jumatate de ora este nemultumirea fata de discrepanta salariala de care beneficiaza in cadrul ministerului fata de alte departamente. 

Cei 40 de angajati ai Agentiei pentru Protectia Mediului Cluj si-au intrerupt azi activitatea cu publicul pentru jumatate de ora, ca urmare a nemultumirii fata de nivelul salarial  net inferioar fata de restul departamentelor din cadrul Ministerului Apelor Padurilor si Mediului. Protestul angajatilor APM doreste sa sensibilizeze conducrea ministerului in vederea aducerii veniturilor cel putin cu cele ale angajatilor din cadrul Garzii Forestiere. 

“Noi am ramas ca salarizare pe penultima treapta dintre toate ministerele. Odata cu infiintarea Garzii Forestiere se poate vedea ce salarii sunt acolo.  Exista o foarte mare discrepanta intre salarizarea in cadrul  ministerului. Noi am cerut salarii cel putin la fel cu cei de la Garda Forestiera pentru ca suntem indereptatiti pentru lucrul acesta. Ei se ocupa numai de paduri noi ne ocupam si de paduri si de ape si de aer. A fost un proiect de lege in Camera Deputatilor si s-a respins, s-a decis la nivel national sa facem greve spontane deocamdata. S-a deschis conflictul de munca, se fac aceste greve spontane de cate o jumatate de ora. Nu stim ce se va intampla maine dar cu siguranta vom continua protestele. Noi am ramas cu salarizarea pe penultimul loc, numai cei de la cultura au salariile mai mici decat noi. Niciodata nimeni nu ne-a urmarit interesele noastre”, a afirmat unul dintre angajatii APM.

Cetatenii care au avut nesansa sa fie prezenti azi in timpul grevei spontane la sediul APM Cluj au fost neviti sa astepte pe holul institutiei jumate de ora pana cand angajatii si-au reluat activitatea. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE