Din oras

Greva spontana la Agentia pentru Protectia Mediului Cluj. Angajatii sunt nemultumiti de grila de salarizare

Angajatii Agentiei pentru Protectia Mediului Cluj au declansat azi o greva spontana. Motivul pentru care acestia si-au intrerupt activitatea pentru o jumatate de ora este nemultumirea fata de discrepanta salariala de care beneficiaza in cadrul ministerului fata de alte departamente. 

Cei 40 de angajati ai Agentiei pentru Protectia Mediului Cluj si-au intrerupt azi activitatea cu publicul pentru jumatate de ora, ca urmare a nemultumirii fata de nivelul salarial  net inferioar fata de restul departamentelor din cadrul Ministerului Apelor Padurilor si Mediului. Protestul angajatilor APM doreste sa sensibilizeze conducrea ministerului in vederea aducerii veniturilor cel putin cu cele ale angajatilor din cadrul Garzii Forestiere. 

“Noi am ramas ca salarizare pe penultima treapta dintre toate ministerele. Odata cu infiintarea Garzii Forestiere se poate vedea ce salarii sunt acolo.  Exista o foarte mare discrepanta intre salarizarea in cadrul  ministerului. Noi am cerut salarii cel putin la fel cu cei de la Garda Forestiera pentru ca suntem indereptatiti pentru lucrul acesta. Ei se ocupa numai de paduri noi ne ocupam si de paduri si de ape si de aer. A fost un proiect de lege in Camera Deputatilor si s-a respins, s-a decis la nivel national sa facem greve spontane deocamdata. S-a deschis conflictul de munca, se fac aceste greve spontane de cate o jumatate de ora. Nu stim ce se va intampla maine dar cu siguranta vom continua protestele. Noi am ramas cu salarizarea pe penultimul loc, numai cei de la cultura au salariile mai mici decat noi. Niciodata nimeni nu ne-a urmarit interesele noastre”, a afirmat unul dintre angajatii APM.

Cetatenii care au avut nesansa sa fie prezenti azi in timpul grevei spontane la sediul APM Cluj au fost neviti sa astepte pe holul institutiei jumate de ora pana cand angajatii si-au reluat activitatea. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *