In vizor

GREVĂ GENERALĂ: În Cluj, rata de participare la protest a ajuns la aproape 80%

Angajații din învățământ continuă marți, 23 mai, greva generală, demarată luni, după ce sindicatele nu au ajuns la nicio înțelegere cu Guvernul, privind revendicările cadrelor didactice. 

  • Sunt în grevă peste 150.000 de cadre didactice și peste 70.000 de angajați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic.

În Cluj, cadrele didactice au participat masiv la grevă încă de ieri. Protestul a fost demarat în toate școlile și grădinițele din județ, cu o singură excepție – un liceu din Cluj-Napoca. Cursurile sunt suspendate, cu mici excepții în toate școlile. Potrivit sindicaliștilor, rata de participare la protest, în județ a ajuns ieri la 79%.

După negocierile eșuate săptămâna trecută, luni, niciun oficial nu a reluat negocierile cu sindicaliștii, iar în această dimineață, prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că nu poate satisface revendicările sindicatelor din învățământ deoarece ”sunt foarte greu de împlinit” la ora actuală, invocând pierderea de fonduri europene odată cu creșterea salariilor care ar adânci deficitul bugetar.

E bine că pentru salariinesimțite și pensii speciale există bani!