Din oras

Grădiniţa-n hexagn, râde pe hârtie în Borhanci. Te-am văzut copila mea, crescând mare fără ea

Cam zece ani de acum în colo, de când s-a lansat din vorbele primarului Emil Boc cu privire la mega-proiectul de dezvoltare al noului cartier Borhanci, vom discuta şi vom conjuga la viitor ce vom avea. Presa locală, cu neruşinarea foamei, ne va prezenta randări fantasmagorice şi, la fiecare râgâit administrativ al primarului vom afla că s-a mai făcut un pas. Apoi se va detalia pasul în slow-motion, să nu cumva să ratăm fiecare detaliu, cum îi stă freza lui Boc când ne va spune că suntem avansaţi procent cu procent pe calea cea bună.

Dar, haideţi să citim ştirea, să vedeţi de ce anume vor avea parte copiii, copiilor, copiilor voştri.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, în ultima ședință, construirea unei noi grădinițe care va face parte din proiectul complex Borhanci.

În cadrul acestui proiect, de-a lungul drumului de legătură, imediat după intersecția cu strada Borhanci spre nord vor începe funcțiunile de învățământ în ordine: creșă, grădiniță, școală, liceul.

Accesul auto la acestea se va face pe o bretea colectoare care va fi dotată cu parcări, zone special amenajate pentru îmbarcarea/ debarcarea copiilor și o stație pentru autobuzele școlare.

În ceea ce privește accesul pietonal, clădirea se poate accesa din mai multe puncte: din strada principală de legatură prin intermediul unor alei și scări care duc spre parter, din piațeta ce deservește școala generală și gradinița sau din alei pietonale ce duc la etaj și se continuă în grădina parc.

Deci, se va construi spre nord, cu bretea colectoare şi parcări cu zone de îmbarcare/debarcare: la nord-est cei de la grădiniţă, la nord-nord, cei de la şcoală şi la nord prin vest-sud-est, cei de la liceu.

Şi nici pietonii nu vor fi uitaţi, vor avea la dispoziţie mai multe puncte de acces.

La cum arată toate proiectele imobiliare aprobate cu semnătura ştampilată a lui Emil Boc, spaţiul hexagonal de deasupra grădiniţei va dezvolta un ansamblu de blocuri de cumetrie, accesul făcându-se cu telegondola şi dronele împrumutate de la mega-proiectul din Pata Rât al amicei Elena Udrea.

Exit mobile version