Editorial

GOGOȘI DE 5 STELE: Clujul pentru a-ți întemeia o familie. Poate că-n trafic, cu chirii nesimțite și blocuri peste case. Până ajunge nou-născutul acasă, îl ajunge majoratul din urmă

Citim din presa de chitanțier care-i ridică osanale Măritului Conducător, pentru ca să aibă și ei ce pune pe masă, că Emil Boc vinde din nou gogișile orașului locuibil, prietenos cu tineretul în care să-ți întemeiezi o familie. Gogoșile sunt vândute pentru Clujul anilor 2050, așa cum vindea gogoașa Someșului navigabil în 2004, sau a tunelului pe sub centru, sau a Cetățuii renovate pentru anii 20-30.

Dacă iei la purecat promisiunile lui Boc, ai umple un registru al minciunilor. Realitatea de zi cu zi o demonstrează. Până și ăia 1001 de pomi plantați de noi pe malul Someșului betonat sunt o minciună care cedează la primul vânt, după cum am arătat cu fotografii. Luați Clujul la pas și vedeți ce lucrări de mântuială s-au realizat, de calitate de parcare de cartier. Toate sunt doar povești vomitate la emisiuni plătite din banii clujenilor să-și facă Maestrul numărul de magie cu OSĂ și preluate, slugarnic, fără întrebări, de către presa de chitanțier.

Acum, cu o hârtie de valoare îndoielnică semnată de către un ministru care dispare imediat ce se rezolvă problema grevei profesorilor, Emil Boc vinde din nou pielea orașului din 2050. Cui? Prostoilor care se nășteau acum 20 de ani pe când el se pregătea să devnă primar și le vindea alte gooși părinților lor: credite pentru tineri, cartiere ale tineretului, sute de mii de parcări terane și subterane, refațadizarea orașului șamd. GOGOȘI!

Ce s-a ales din toate acestea? Praful de pe toba bătută la meciuri de tenis, circul Untold, fără pâine, poleială și sclipici.

”Poate din această perspectivă mulți pot să invidieze Clujul, că da, noi avem acum pe masă proiecte de peste 4 miliarde de euro în implementare. E o sumă incredibil de mare de bani. Aceste proiecte mari duc Clujul la nivelul 2030-2050, asigurând în viitor consistență și pe calitatea vieții, pe mobilitate și pe dezvoltare economică. Devenim cu adevărat un centru puternic unde să-ți întemeiezi o familie, să trăiești bine acasă, să ai locuri de muncă, să se întoarcă cei care au plecat… să ai viitor! Pentru că despre asta este vorba până la urmă – să avem viitor cu copiii noștri acasă și pe cei care au plecat (n.r. în străinătate) să-i avem aici, oferindu-le posibilitatea să trăiască aici, acasă. Iar aceste proiecte (n.r. metrou, centura metropolitană, electrificarea căii ferate – tronson Tăietura Turcului, trenul metropolitan, conectarea Clujului la autostradă) duc într-adevăr Clujul la acel nivel. Pentru asta lucrăm în fiecare zi”, zice Execelența Sa, Însuși El, Primarul, Maestrul, Ctitorul și Ziditorul.

Deocamdată, mii de clujeni aleg să se mute din cloaca dalată și mulsă imobiliar creată de Emil Boc în cei 18 ani de când nu se mai satură să se gudure tot felul de nevertebrați care-i cară geanta, sau au interese personale.

Clujul de azi este caricatura Clujului de ieri: toate simbolurile sale au fost rase, mutilate, dosite, să se simtă ca acasă tot felul de cocalari care-și spală CV-urile și banii obținuți fraudulos pe aici. Fie academic – și sunt pline partidele de din aceștia ”pontăliți”, ”ciucăliți” și ”boduiți” ”cacademic”, fie prin Urbanism de Cumetrie, unde se albește tot ceea ce s-a furat din pădurile Maramureșului și alcoolul produs ilegal în Zălauă, Bistrița-Năsăud, Sătmar șamd.

Chiar nu v-ați săturat de minciună, de mincinoși, impostori și falsificatori?