Din oras

Gherla a intrat în carantină. Ce trebuie să conțină declarația pe proprie răspundere și în ce condiții poți fi amendat

Scris de 81

Municipiul Gherla a intrat în carantină începând cu această dimineață de la ora 05.00. Măsura de izolare a localității este valabilă pentru o perioadă de 14 zile. Cetățenii se pot deplasa doar în interiorul localității, pe baza de declarație. Cei care nu respectă măsurile din Ordinul de carantinare pot fi amendați. În prima zi, nu se vor da amenzi, fiind considerată zi de acomodare.

Carantina instituită este similară cu cea din perioada stării de urgență. Locuitorii pot ieși din casă doar dacă au motiv întemeiat:

Declarația pe proprie răspundere trebuie să conțină datele minime obligatorii. Legea permite autorităţilor locale, respectiv Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, să întocmească un model de declarație. Acesta va fi disponibil în următoarele ore pe site-ul Prefecturii Cluj, dar va fi trimis și autorităţilor locale din Gherla. Persoanele care nu pot face rost de acea declarație pot să prezinte o declarație scrisă de mână. Atenție! Riscați să fiți amendați dacă nu aveți la dvs declarație sau adeverință de la locul de muncă sau legitimație de serviciu.

„Noi avem model de declarație pe care îl punem la dispoziție. În plus, în Ordinul de carantinare se specifică clar ce trebuie să conțină declarația – datele minime obligatorii. Deci nu cred că există motive pentru imposibilitatea sancționării. Primele 24 ore sunt pentru îndrumare și informare, apoi se intră cu sancțiuni dacă este cazul”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

În ce condiții se poate ieși din localitate? Toate excepțiile sunt prevăzute în Ordinul de carantinare:

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 12 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE