Focus

Gheorghe Vușcan nu mai ocupă scaunul de prefect al Clujului. A fost înlocuit cu un cadru didactic de la UTCN

Scris de 1,300

Gheorghe Vușcan a fost eliberat din funcție, în urma unei decizii a Guvernului luată în ședința de vineri. Fostul prefect al Clujului nici măcar nu a știut că este demis, fiind plecat în concediu. Poziția sa o ocupă acum Ioan Aurel Cherecheş, inginer și lector universitar asociat la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Un comunicat de presă al Guvernului arată că Vușcan exercita temporar funcția de prefect.

“Astfel, a fost aprobată o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Cluj, de către Vușcan Gheorghe Ioan. Totodată, a fost aprobată hotărârea privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Cluj de către Cherecheș Ioan-Aurel”, informează Executivul.

Vușcan și Cherecheș se învârt în același mediu universitar, ambii predau la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, și au fost colegi de partid la PSD. Activitatea politică a lui Gheorghe Vușcan a debutat în 1995, când a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei municipale a PD Cluj-Napoca până în 2000. Luna trecută, Gheorghe Vușcan și-a dat demisia din PSD.

Vușcan a fost prefectul Clujului din iunie 2012 până în data de 4 august 2017. Locul său a fost luat de Ioan Aurel Cherecheș, 37 ani, care s-a remarcat politic anul trecut candidând pe listele PSD pentru Consiliul Judeţean Cluj. 

Contactat telefonic de presa locală, Gheorghe Vușcan a spus că nu a fost informat oficial despre această schimbare și că se află momentan în concediu.

Din punctul nostru de vedere, PSD l-a schimbat pe Vușcan al lui Rus cu Cherecheș al lui Nazra și Ilea. Sau Ilarie Ivan – că nu știm prea bine, care mai sunt încrengăturile de interese prin această organizație.

Reluțu este (a fost, mai este?) secretarul organizației municipale a PSD Cluj de sub conducerea senatorului cu activitate politică zero Ilea. Alții spun că este pila lui Ilarie Ivan. Cert este că Daddy Dragnea încearcă să-și securizeze filial Cluj a PSD cu oameni de-ai lui Nasra.

Ioan Aurel Cherecheş este de profesie inginer şi lector universitar la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 10 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 11 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 13 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 14 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 14 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE