Focus

Gheorghe Vușcan nu mai ocupă scaunul de prefect al Clujului. A fost înlocuit cu un cadru didactic de la UTCN

Gheorghe Vușcan a fost eliberat din funcție, în urma unei decizii a Guvernului luată în ședința de vineri. Fostul prefect al Clujului nici măcar nu a știut că este demis, fiind plecat în concediu. Poziția sa o ocupă acum Ioan Aurel Cherecheş, inginer și lector universitar asociat la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Un comunicat de presă al Guvernului arată că Vușcan exercita temporar funcția de prefect.

“Astfel, a fost aprobată o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Cluj, de către Vușcan Gheorghe Ioan. Totodată, a fost aprobată hotărârea privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Cluj de către Cherecheș Ioan-Aurel”, informează Executivul.

Vușcan și Cherecheș se învârt în același mediu universitar, ambii predau la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, și au fost colegi de partid la PSD. Activitatea politică a lui Gheorghe Vușcan a debutat în 1995, când a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei municipale a PD Cluj-Napoca până în 2000. Luna trecută, Gheorghe Vușcan și-a dat demisia din PSD.

Vușcan a fost prefectul Clujului din iunie 2012 până în data de 4 august 2017. Locul său a fost luat de Ioan Aurel Cherecheș, 37 ani, care s-a remarcat politic anul trecut candidând pe listele PSD pentru Consiliul Judeţean Cluj. 

Contactat telefonic de presa locală, Gheorghe Vușcan a spus că nu a fost informat oficial despre această schimbare și că se află momentan în concediu.

Din punctul nostru de vedere, PSD l-a schimbat pe Vușcan al lui Rus cu Cherecheș al lui Nazra și Ilea. Sau Ilarie Ivan – că nu știm prea bine, care mai sunt încrengăturile de interese prin această organizație.

Reluțu este (a fost, mai este?) secretarul organizației municipale a PSD Cluj de sub conducerea senatorului cu activitate politică zero Ilea. Alții spun că este pila lui Ilarie Ivan. Cert este că Daddy Dragnea încearcă să-și securizeze filial Cluj a PSD cu oameni de-ai lui Nasra.

Ioan Aurel Cherecheş este de profesie inginer şi lector universitar la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *