In vizor

Gheorghe Șurubaru, city-managerul ”modest” cu un venit de aproape 10.000 de lei pe lună

Scris de 390

Gheorghe Șurubaru, city-manager în Primăria Cluj-Napoca, pare că are mai multe datorii decât venituri, dacă e să ne luăm după declarația sa de avere. În ciuda unui venit lunar de 9852 de lei pe lună, acesta a fost nevoit în ultimii ani să mai contracteze un credit, asta în ce timp ce economiile au rămas constante. 

Astfel, unul dintre cei mai importanți oameni din Primăria lui Boc, cel care are în responsabilitate bordurile, stăvilarul de pe Someș sau mașinuța care curăță graffiti, are o declarație de avere care pare copiată după cea din 2018 sau 2019. Aceleași două apartamente în Cluj-Napoca, unul de 38 de mp și cel de-al doilea de 39 mp. În ceea ce privește contul de salarii, tot 4000 de lei are, încă mai are creditele contractate:Creditul ipotecar în valoare de 50.000 de euro contractat în 2008, cel 10.000 de euro contractat în 2016 și cel de 15.000 lei contractat în 2017.

Șurubaru are în posesie aceleași două mașini, Dacia 1310 din 1988 și Audi A4 din 2005.

În declarația din 2019 avea pensia privată 20.000 de lei, asigurarea de viață 24.000 de lei și 4000 de lei în contul unde primește salariul. În declarația din 2020, asigurarea de viață a scăzut la 8500 lei, ceea ce înseamnă că Șurubaru a avut nevoie de o parte din banii economisiți.

În 2017 a vândut contra sumei de 9000 de euro casa si terenul pe care le moștenise la Sibiu, însă acești bani nu se regăsesc în conturile de economii. 

În ceea ce privește veniturile, suma obținută din închirierea unui apartament a rămas constantă în ultimii patru ani, respectiv 3600 de lei. Salariul însă i-a crescut în ultimii ani, ajungând de la 86.666 la 118.233. În ciuda acestui lucru, Șurubaru nu a reușit să economisească nimic.

Șurubaru pare că vrea să demonstreze că poziția sa și salariul mare primit în cadrul Primăriei nu i-a schimbat stilul de viață, declarația sa de avere suferind doar mici modificări. 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 10 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 10 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 16 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 16 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 17 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 2 days General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE