In vizor

Gheorghe Funar vrea o Romanie ca-n Norvegia

“Romania unita, cu romani fericiti!”, e sloganul sub care Gheorghe Funar va candida ca independent la Presedintia Romaniei la alegerile din toamna. Pentru ca, spune el, Coreea de Nord si Coreea de Sud sunt pe cale sa-si dea mana intr-o singura tara, Romania trebuie sa se uneasca si ea cu Moldova. In plus, in tara lui Eminescu va fi ca in Norvegia – fara straini care sa fure din bunurile statului.

Pentru fostul primar al Clujului, fericire inseamna o Romanie fara granita cu Moldova.

“In curand, in 2018, se implinesc 100 de ani de la marea unire de la Alba Iulia. Noi, romanii, suntem singurul popor din lume care mai traieste despartit in doua tari: Romania si Romania de est, respectiv Republica Moldova. Pe planeta Pamant mai exista inca un popor despartit de marile puteri in doua tari – poporul corean, in Coreea de Sud si Coreea de Nord. Ei sunt pe cale de reunificare a patriei. In curand se vor reunifica, veti afla marea bucurie a coreenilor. Istoria ne obliga sa traim in aceeasi tara: poporul roman”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Cand vorbeste despre viitorul tarii Romaniei, Funar viseaza la Norvegia, tara in care a reusit sa “nu-si vanda strainilor” averile.

“Ne bucura faptul ca poporul norvegian a ajuns cel mai fericit din lume. A ajuns in aceasta situatie valorificandu-si doua resurse: titeiul si gazele naturale, pe care le-au dat spre exploatare la firmele norvegiene in proportie de 93%. Doar 7% sunt straini. La noi, toate sunt exploatete de firme straine la cele mai mici redevente din lume”, mai spune acesta.

Romanii vor fi fericiti daca li se asigura din nou locuri de munca, spune fostul primar al Clujului. 

“Asa cum scria genialul Mihai Eminescu: cea mai mare bogatie a unui popor este munca, nu banii. Dovada ca asta au reusit sa realizeze si coreenii,  chinezii, germanii si alte popoare care muncesc. Eu intru in competitie cu spiritul de invingator. Ceilalti candidati, este tot mai evident pentru opinia publica, s-au inteles si vor sa faca un blat. Multi dintre ei merita sa intre in puscarie, nu numai in lada de gunoi a istoriei”, a mai declarat acesta pentru Ziar de Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *