Politica

Gheorghe Funar despre sustinerea de catre PRM a lui Octavian Buzoianu: ”Oamenii care au mintea odihnita trebuie sa ii ocolesti”

Scris de 873

Gheorghe Funar, fost primar al Clujului timp de trei mandate, a comentat decizia PRM de a-l sustine in competitia pentru ocuparea functiei de primar pe candidatul independent Octavian Buzoianu. Funar a tinut sa precizeze ca Dan Brudascu, cel care a anuntat faptul ca PRM, filiala Cluj, il sustine pe Buzoianu este membru unui alt partid. 

Dan Brudascu, in calitatea sa de presedinte ales al PRM filiala Cluj, a anuntat ca formatiunea pe care o conduce il va sustine pe independentul Octavian Buzoianu in cursa pentru castigarea functiei de primar. Potrivit insa lui Gheorghe Funar, Brudsascu este membru al Blocului Unitatii Nationale lucru care nu i-ar permite sa vorbeasca in numele PRM. Mai mult decat atat, Funar a afirmat ca statutul PRM nu ii permite lui Dan Brudascu sa detina o functie de conducere in partid deoarece in luna iunie a anului trecut, acesta solicita spatiu de la primarie in numele B.U.N. Cum Statutul PRM nu permite membrilor cu o vechime mai mica de un an sa detina functii de conducere denota faptul ca presedintele ales al PRM, filiala Cluj, Dan Brudascu nu poate conduce organizatia din punct de vedere statutar.

“Cine spune ca Brudascu este la PRM? Au facut o adunatura, i-au zis conferinta judeteana, zic ca l-au ales pe el, dar nu s-a respectat statutul partidului. Nefiind statutara toata povestea el nu avea cum sa fie ales presedinte al filialei. El nu este membru PRM, este membru al Blocului Unitatii Nationale si a fost numit presedinte al BUN-ului. Dansul nu stie unde e. La primarie exista o adresa din luna iunie pentru a obtine un spatiu de functionare al noului partid politic B.U.N, semnata de Dan Brudascu. E un document oficial inregistrat la primarie. Dansul acolo era vara trecuta membru. La PRM nu a mai fost membru de vreo zece ani. Nu a mai platit cotizatia, nu a avut nicio treaba cu PRM-ul. Ce face acest cetatean, ce declaratie face e treaba lui, e treaba lui pe cine sustine. Oamenii care au mintea odihnita trebuie sa ii ocolesti eu asa am invatat de la oameni intelepti. Statutul PRM-ului spune ca , daca teoretic Brudascu ar fi fost membru PRM,dupa asta vara ar fi solicitat sa intre in PRM ii trebuie o vechime de cel putin un an de zile ca sa poata candida la o functie de conducere. Nu comentez deocamdata nimic despre candidatii inscrisi pana acum. Ramane de vazut, o sa ii studiez pe candidati si dupa ce s-e vor incheia deseara depunetile de candidatura dupa aceea putem discuta in zilele urmatoare”, a declarat Gheorghe Funar pentru Ziar de Cluj.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 12 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 12 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 13 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 13 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 14 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 14 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 15 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 15 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 16 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 16 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 16 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE