Anchete

Gheorghe Boca, primarul nesimțit care conduce comuna Poieni, a acordat un milion de dolari, prin licitație, firmei DUMEX, arestati de DNA Bihor pentru fraude la licitatii :)

Scris de 733

Ca jurnaliști am avea puțin mai multă milă pentru primarii de comună din județul Cluj, i-am critica în cuvinte mai ”dantelate” dacă și-ar face treaba. Dar nu avem această ”șansă”.

În 2008, când s-a ales prima la Poieni, primarul Gheorghe Constantin Boca nu avea nici un venit în declarația de avere.

Opt ani mai târziu, îi crescuseră în buzunare conturi grase în lei și valută, case, spații comerciale și un apartament în Cluj-Napoca.

Boca este genul de țăran politic care și semnalizează că este țăran politic prin gesturi publice șocante. La o dezbatere electorală, în 2016, pe Valea Drăganului, primarul Boca, deși îi invitase pe toți cetățenii din localitate la întâlnirea electorală de la Căminul Cultural, ”a filtrat” ellectorii, adică pe cei nemulțumiți și vocali ci ajutorul a doi bodyguarzi.

Marțafoiul liberal are și o durere în cot față de lege. În 9 aprilie 2018, a fost fotografiat de un turist în timp ce pescuia într-o barcă cu motor pe Lacul Drăgan, în perioada de prohibiție.

În fine, ultima gogonată este oglinda perfectă a vorbei: ”chelului îi lipsește tichie de mărgăritar”. În plină pandemie de Coronavirus, de la bugetul local, sub pretextul informării cetățenilor, Boca a spart 60 de mii de lei ca să-și facă pe un soi de ”Poieni TV” o serie de fimulețe în care apare numai el, lăudându-se cu închipuite realizări. De ce zicem asta? Fiindcă în cele șapte sate ale comunei conduse de Boca nu există rețea de canalizare funcțională.

Boca are un apetit special pentru licitații cu dedicație. Ochii împăienjeniți ai presei locale adormite nu mai urmăresc activitatea primarilor din comunele județului Cluj, deși acolo se întâmplă lucruri pe bani buni. Ultimul tun dat de Boca a fost atribuirea, în 20.10.2021, a nu mai puțin de 4,2 milioane de lei pentru proiectul ”Modernizare străzi în comuna Poieni”.

Câștigătorul licitației este firma DUMEXIM, o firmă din Oradea deținută de Simona și Florin Gabriel Dume, niște persoane foarte serioase și de încredere care acum 6 ani au fost arestați in familie, la pachet, de DNA Bihor pentru că s-au folosit de acte măsluite ca să obțină un contract de 1,5 milioane de euro, finanțat din fonduri europene.

E foarte bine că Gheorghe Boca face afaceri cu infractorii, abia așteptăm să vedem peste un an ”modernizarile” din declarația de avere a primarului din Poieni.ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Sport
  Primul şoc în Superliga: U Cluj vrea să îl dea afară pe Erik Lincar și negociază rezilierea contractului!
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  Chiar nimeni nu vede chixul “regazonării” de pe Cluj Arena, “orezăria” de acolo? Tișe: “Stadionul este pregătit pentru fotbal”. Doar că “maronul” de pe teren este la fel de vizibil ca şi cel din comunicat
 • Acum 20 hours Analiza
  În Cluj-Napoca există zi de Oser (“Osăr) şi zile de “OSĂ”: Boc dă asigurări că se face Aquapark la Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare “OSĂ” anunţe “veștile bune”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Concert de noapte la utilaj greu pe Clinicilor. Legea e facultativă la Cliuuuj
 • Acum 23 hours Politica
  Guvernul vrea mai multe femei în funcţii de conducere la companiile de stat. „Femeile au nevoie de această şansă”, spune Firea
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Nu trebuie să scoți pe gură cuvinte rasiste, e suficient să ai o atitudine de gen: La ora dezbaterii publice pe justiţie socială de la festivalul de la Pata Rât, primarul Emil Boc intra live pe Facebook cu perechi dansând tango în Cazino
 • Acum 1 day Politica
  O GROAZNICĂ LOVITURĂ PENTRU AGRAMAȚII DE PE REȚELELE DE SOCIALIZARE: Gramatica va deveni probă la “Bacalureat” (sic!)
 • Acum 1 day Eveniment
  Incendiu foarte puternic la un restaurant: focul se manifestă pe o suprafață de 2000 de metri pătrați
 • Acum 1 day In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 2 days General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 2 days Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 2 days In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 2 days PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE