Politica

George Maior va fi audiat în comisia de Politică Externă. Ministrul de Externe nu exclude varianta rechemării de la post. Conform legii, decizia finală este la la Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a anunţat că George Maior va fi audiat miercuri în comisia de Politică Externă, şedinţa urmând să fie cel mai probabil una publică. Tăriceanu a confirmat că a existat o intervenţie, prin ministerul de Externe, pentru amânarea audierii.

„A existat o intervenţie pe canalul Ministerului de Externe, prin care s-a solicitat amânarea cu o săptămână”, a declarat Tăriceanu, care a subliniat că nu ştie dacă Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, va demara procedura de rechemare a lui George Maior în ţară.

Referitor la o posibilă rechemare în țară a lui George Maior, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, marți, că toate variantele sunt luate în calcul, precizând că i-a spus și personal că nu e normal ca diplomații să se implice în astfel de dezbateri.

„Am avut o discuție, trebuie să vedem. Mâine va avea loc audierea în Comisia pentru politică externă și o să vedem care este și părerea Parlamentului.”, a spus Meleșcanu, conform Mediafax.

Întrebat dacă ia în calcul rechemarea lui George Maior în țară, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Toate variantele sunt luate în calcul, dar nu pot să spun acum că iau în calcul o variantă sau alta”.

„Din punctul meu de vedere, i-am spus și personal, că nu e normal ca diplomați să se implice în dezbateri de acest tip, îmi pare rău. O să vedem ce discută domnul Maior la comisie”, a completat actualul ministru de Externe, solicitat să comenteze afirmațiile făcute de ambasadorul român în SUA referitor la scrisoarea trimisă de Rudolf Giuliani, avocatul lui Donald Trump.

Conform legii, rechemarea din post a ambasadorilor este o prerogativă a instituției Președintelui României. Președintele decide cu da sau nu orice inițiativă în acest sens care vine de la Ministerul de Externe. Așa că, toate declarațiile publice pe tema rechemării din post a ambasadorului României la Washington, George Maior, sunt lipsite de substanța concretizării, dacă nu se obține și acordul lui Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *