Din oras

Generatorul furat de trei tinere din centrul Clujului a fost recuperat de Politie

Generatorul folosit in proiectul Clean Cluj, furat de trei fete a fost recuperat de politisti si restituit pagubitilor. Oamenii legii continua cercetarile pentru identificarea faptaselor. Pedeapsa pentru furt calificat este intre 3 si 15 ani de inchisoare.

“Investigatiile continua. Generatorul a fost gasit abandonat in apropierea unui camin studentesc si predat proprietarului. Cercetarile continua in cauza pentru identificarea fetelor”, a precizat Simona Virci, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj.

Sursele Ziar de Cluj arata ca generatorul sustras de cele trei tinere in 7 mai a fost gasit de politisti in zona caminelor Economica de pe strada Teodor Mihali, abandonat, semn ca a fost intr-adevar un gest de teribilism, asa cum banuiau organizatorii Clean Cluj, fiind clar ca nu aveau nevoie de generator.

Se pare ca exista deja un cerc de suspecti, trebuie urmate doar cateva proceduri pana la identificarea fetelor. Noul cod penal pedepseste furtul cu inchisoarea de la 3 pana la 15 ani. In cazul in care partile se impaca faptasele scapa fara sanctiuni.

Initiatorul campaniei Clean Cluj, Madalin Potoroaca, a facut mai multe apeluri in social media pentru ca fetele sa isi asume fapta si sa returneze generatorul furat.

UPDATE: Generatorul a ajuns inapoi la Regia Autonoma a Domeniului Public, de unde a fost imprumutat pentru campania Clean Cluj. Reprezentantii campaniei spun ca nu mai au nicio pretentie, acum ca prejudiciul a fost recuperat.

„Ramane sa decida RADP daca se impaca sau nu cu fetele. Pe de o parte sunt dezamagit pentru ca fetele nu s-au predat, nu au venit cu generatorul, pe de alta parte este un happy end, prejudiciul a fost recuperat si este un bun exemplu de colaborare a cetatenilor cu autoritatile. Am primit informatii foarte utile de la oameni, care au ajutat in ancheta”, a spus Potoroaca.

La randul sau, directorul RADP, Ion Pantelimon, spune ca nu va face plangere impotriva fetelor.

„Daca ne-am recuperat paguba, nu vom continua. De intalnit mi-ar placea sa ma intalnesc cu fetele, sa le spun, asa ca de la un tata, ca nu e frumos ce au facut”, a declarat Pantelimon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *