Politica

GAZ PE FOC: Dîncu a explicat că Florin Cîțu a lăsat de înțeles faptul că își dorește picarea guvernului Ciucă

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține că liderul PNL, Florin Cîțu, nu s-a opus unei colaborări cu PSD, dar le-a spus social-democraților că nu are mandat de la partid pentru a negocia un guvern PNL-PSD. Dîncu a explicat că Florin Cîțu a lăsat de înțeles faptul că își dorește, de fapt, picarea guvernului Ciucă.

„Eram dispuși până la urmă să intrăm cu miniștri în acest guvern, dar n-am apucat să discutăm despre acest lucru. N-am discutat nici posturile, așa cum a apărut în mass-media – tot din zona liberală au venit aceste informații, ca să saboteze discuția noastră. Președintele liberal, Florin Cîțu, ne-a spus tot timpul că el nu are mandat decât pentru guvern minoritar, dar că nu refuză ideea unei participări a PSD, doar că n-are mandat în sensul acesta și vrea să-și ducă mandatul până la capăt”, a afirmat Vasile Dîncu, la Digi24.

El a sugerat, pe de altă parte, că președintelui PNL i-ar conveni să nu treacă guvernul Ciucă, pentru că se vrea în continuare premier, ambițiile lui țintind de fapt către Președinție.

„Am avut sentimentul – și nu numai noi, ci și analiștii – că de fapt, premierului îi convine mai degrabă să eșueze această încercare cu un alt premier desemnat decât domnia sa. Știm că în România asta e o mare problemă. Totdeauna președintele partidului trebuie să fie și candidat la președinție, și candidat la funcția de premier. Așa e tradiția la noi și probabil că de asta se ține și dl. Cîțu, încât n-am putut să avansăm deloc această dezbatere”, a arătat Vasile Dîncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *