Rautacisme

Garsonierele clasice de la Cluj, de pe vremea lui bunica, au rămas goale, dar scumpe

Proprietarii clujeni de garsoniere „clasice” refuză să se adapteze noilor realități de pe piața chiriilor, care s-a prăbușit din cauza pandemiei și care nu dă semne de revigorare (după ce unele facultăți au anunțat că semestrul I se va desfășura exclusiv online, ceea ce înseamnă că studenții nu vor reveni la Cluj).

Dacă, înainte de pandemie, chiar și cele mai mizerabile garsoniere se închiriau (până la urmă), la prețul pieței, acum, când oferta este mult mai mare decât cererea, bombele sunt condamnate a sta goale, fiindcă pentru ele nu mai există clienți.

Pe o piață în care concurența pentru atragerea de chiriași a devenit acerbă, proprietarii trebuie să ofere condiții și prețuri bune, pentru ca garsonierele lor să și producă bani.

Vă prezentăm astăzi o garsonieră „clasică” din cartierul Gheorgheni, care se închiriază pentru 200 de euro, preferabil unor fete sau unui cuplu. Proprietarul desconsideră probabil bărbații, din motive numai de el știute. 

Garsoniera are 20 de mp, este, așadar, confort II, adică închiriați un antreu-chicinetă, o baie mică și o cameră înghesuită. Pentru 200 de euro pe lună, plus garanție și cheltuieli, nu e destul? Vorba aia, e în Cluj!

Proprietarul precizează că garsoniera a fost „renovată în august 2020 (zugrăvit, faianță baie, bucătarie), mobilă nouă în bucătărie”, că e „complet mobilată, dotată cu mașină de spălat automată, frigider, tv, microunde”.

Mobilierul în cameră este complet, însă nou a fost, cel mai probabil, la darea în folosință a blocului, în anul 1970:

Camera este luminoasă, după cum puteți observa în fotografia de mai jos. Garsoniera nu le este recomandată eventualilor vampiri care, dacă ar adormi noaptea pe respectivul fotoliu, dimineața ar fi arși complet de soarele pătrunzător:

Din baia renovată vedem, în imaginile puse la dispoziție de către proprietar, cordonul de la duș, țevile de cupru și o mașină de spălat veche. Destul, cât să vă faceți o idee despre ce primiți pentru cei 200 de euro:

Măcar puteți citi ușor apometrele, montate strategic și pentru efectul psihologic, ce duce, în timp, la o economie substanțială de apă:

De acest anunț, postat de proprietar acum 10 zile pe compariimobiliare.ro, s-au interesat până în prezent 31 de persoane. Grăbiți-vă, așadar, să nu ratați cumva această superofertă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *