Justitie

Gardianul arestat în Dosarul ETNOBOTANICE la Penitenciarul Gherla, deținea mai multe telefoane în pungi de plastic și o listă cu ”câștiguri de la pariuri sportive”

Gabriel Pop, angajat al Penitenciarului Gherla, a fost arestat în acestă seară, în dosarul instrumentat de DIICOT Cluj împotriva unui recidivist, Iosif Dănuț Szentgyorghy, care, împreună cu soția Diana și finul Ovidiu Boc, sunt bănuți de trafic cu substanțe psihoactive în penitenciarele de la Bistrița și Cluj. 

Gabriel Pop a fost arestat mai degrabă din GHINION PUR. În urmă cu cinci zile, Pop a acceptat să se vadă cu soția lui Szentgyorgy pentru ca să introducă în penitenciare un cadou. Nu droguri. Culmea. cadoul respectiv nu ar fi trecut de filtre în mod normal, moti pentru care Diana i-a dat șpagă lui Gabriel suma de 200 de lei. Ghinionul a făcut ca DIICOT să fie în toiul cercetărilor, iar la perchezițiile de joi, 25 martie s-a trecut și domiciliul gardianului. Droguri nu s-au găsit, însă Pop avea mai multe telefoane, ambalate separat în pungulițe de plastic, despre care a susținut că nu își amintește de unde le are. Anchetatorii ar mai fi găsit și o listă unde erau trecut anumite sume de bani, despre care Pop susține că e un fel de socoteală a câștigurilor de la pariuri sportive. 

„La data de 25.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, dare de mită, instigare la infracțiunea de dare de mită, luare de mită și șantaj.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații au introdus substanțe psihoactive în două unități penitenciare, de pe raza județelor Cluj și Bistrița-Năsăud, care au fost comercializate, de către deținuți, cu sprijinul unui agent de penitenciare ce a sprijinit activitatea inculpaților de introducere de substanțe interzise sau alte obiecte interzise în interiorul penitenciarului Gherla.
De asemenea, substanțele interzise au fost comercializate de către inculpați și către consumatori de pe raza județelor Cluj și Bistrița-Năsăud.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 105 grame de substanțe interzise, mai multe arme albe, precum și sumele de 7.900 de lei, 430 de euro și 40 de lire”, arată cei de la DIICOT. 

Culmea, capul din dosarul DIICOT, Iosif Dănuț Szentgyorghy e prieten cu telefoanele mobile, fiind în trecut condamnat într-un dosar de înșelăciune. Iosif Dănuț conducea atunci o grupare care țepuia prin metoda accidentul. 

(sursa foto: Știri de Cluj)

Dosarul conține câteva surprize, în timpul audierilor vehiculându-se numele altor gardieni care s-ar fi ocupat de trafic de droguri în interiorul Penitenciarului Gherla.  Cu toate acestea, cei patru inculpați arestați momentan sunt: SZENTGYORGYI IOSIF DĂNUŢ, SZENTGYORGYI DIANA FLORINA, BOB OVIDIU LUCIAN zis LUCA și polițistul de penitenciar GABRIEL POP.

„În baza art.226 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, şi, în consecinţă : În temeiul art.223 alin.2 C.pr.pen. rap. la art.202 alin.1 şi 3 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: S.I.D.; S.D.F.; B.O.L.; P.G., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 26 martie 2021 şi până la data de 24 aprilie 2021, pentru fiecare inculpat.Potrivit art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea propunerii de arestare preventivă rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 26 martie 2021, ora 17:15, în prezenţa inculpaţilor reţinuţi”, se arată în soluția pe scurt. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *