FOTOGRAFILA

GARDA DE MEDIU CLUJ, SLUGA POLITICĂ A LUI ”OSĂ” BOC. Deși există metode moderne de evitare a prafului de la lucrările stradale și o lege, pe cei care le execută îi doare-n cot. Pe municipalitate și pe cei care ar trebui să aplice legea, tot atât. Că vine ”Oastea Domnului Nostru Emil BocAlNost’” să explice ”că suntem gingași”

Scris de 1105

Din cauză că nu au fost luate măsuri pentru limitarea emisiilor de praf în atmosferă, o firma care efectua lucrări stradale a fost amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei. Stați liniștiți, nu în Cluj-Napoca unde Garda de Mediu e sluga politică a municipalității, ci în Constanța. Și Garda de Mediu din Constanța lămurește și de ce a aplicat sancțiunea: ”Ținând cont și de faptul ca zona este intens circulată pietonal, firma de construcții avea obligația să ia toate măsurile necesare pentru limitarea degajării pulberilor în atmosferă. Prin urmare, persoana juridică nu a respectat obligația legală de a se supune tuturor procedurilor și cerințelor legale care să conducă la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurator și a mediului ca întreg, faptă ce contravine prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 lei și 15.000 lei. Societatea, având calitatea de antreprenor general al lucrărilor, a fost sancționată cu amenda maxima prevazută de Legea 104/2011, dispunându-se totodată și măsuri pentru conformarea cu cerințele legale.”

N-o să vedeți chestii din acestea în Cluj-Napoca, unde legea este facultativă din cauză că toți idioții (și nu e insultă, e diagnostic) se fac utili binefăcătorului Emil ”OSĂ” Boc, fie din sinecurile politice în care au fost plantați, fie prin comentarii stupide.

Municipalitatea a demarat mai multe proiecte pentru modernizarea infrastructurii din Cluj-Napoca, ca în fiecare an, înainte de începerea școlii și cu nerespectarea nici unei legi privind protecția sănătății clujenilor (fie că e vorba de praf, fie că e vorba de zgomot). Pe strada Clinicilor cetăţenii au semnalat că e prea mult praf şi că, în secolul 21, sunt destule metode prin care lucrările se pot efectua civilizat și, mai ales, în conformitate cu prevederile legii. 

Pe grupul de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca un cetățean a postat niște fotografii în care se văd norii de praf azvârliți în aer de utilajul care taie asfaltul. Mai mult, ca să fie batjocura mai mare, în fotografii se vede rezervorul de apă al utilajului cu care muncitorul lucrează. Dar, fie rezervorul e gol, fie lui ”dorel” i-a fost lene să pornească instalați, CONFORM LEGII asfaltul ar trebui stropit cu apă ca să nu se ridice atâta praf. Dar idioții utili au doar păreri, nu și știință de carte.

Cel care a publicat fotografiile pe grupul de Facebook a pus o simplă: “Vi se pare normal?”. Rapid au apărut idioții utili să-și reverese ”cunoștințele” în materie de legislație și, mai ales, de bun simț. Citiți și vă cruciți:

 • “Doamne, dar sensibili mai sunteţi. Mă minunez cât de reduşi devin oamenii în ziua de azi şi câtă răutate există în acest oraş… Dacă se face, nu e bine cum se face, dacă nu se face, nici aşa nu e bine. Oricum ar fi, niciodată nu o să fiţi mulţumiţi. (…) Dacă nu vă place, nimeni nu vă ţine aici, mergeti în Vest şi faceţi gură mare. Doar că atunci când ajungeţi acolo tăceţi din gură şi faceţi cum vi se cere că daca nu, sunteţi penalizaţi… Oameni faini sunteţi, păcat că nu vă comportaţi ca ei”
 • “Păi nu ţi se pare normal să refaca strada? La ce gropi erau acolo îţi schimbi bucsile odată pe an!”
 • “Bun venit în cj dacă se face de ce se face, dacă nu se face de ce nu se face. Oameni odihniţi”
 • “Nemulțumiți mai sunteți. Nu vă place, mergeți din Cluj!”
 • “Extraordinar… cum să lucreze?? Bai, dacă lucră, de ce lucră?? Dacă nu lucră, de ce nu lucră. Băi, voi ăştia care tot băgați de vina. Mergeţi mă în Spania la căpșuni şi nu mai veniţi înapoi… sau la arpacaș în Germania sau pe unde or mai lucra alţii.”
 • “Valabil pentru cei sensibili irascibili și mai știu eu ce, dar cum ați vrea să vă pună un aspirator sau dacă un drum se repară nu-i bine dacă acel praf de la acel aparat care decupează porțiunea distrusă pentru că așa se procedează? Oricum ați lua stați în casă Hodiniților că muţi mai sunteți în Ţara asta. “

Păi, să ne mirăm că Emil ”OSĂ” Boc își permite să suspende legi (nu numai cu ocazia UNTOLD), când are așa o ceată de idioți utili gata să-l facă să leviteze de la limbile pe care i le proptesc în simandicosu-i dos?

Totuși, unde este Garda de Mediu Cluj-Napoca, cum își face aceasta datoria? Că de la bonțidenii locali nu avem așteptări să-și întrerupă somnul de frumusețe și să se deplaseze să verifice legalitatea lucrărilor de șantier, așa cum legea le-o cere. Ei iau prima de osânză dacă fac osânză, nu dacă fac piciorul frumos deplasându-se pe jos pe străzile care le sunt arondate.

 

FOTOCREDIT: Info Trafic Cluj-NapocaULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 3 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 4 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 4 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 5 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 6 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 7 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 7 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 7 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 9 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 19 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 21 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE