Din oras

Gara Mica, market mare

Gara Mica se bucura din nou de atentie, dupa ce timp de aproape 9 ani a fost in paragina. Un supermarket Carrefour functioneaza de o saptamana in spatiul care apartine SNCFR- Sucursala Cluj.

Spatiul de 395 de metri patrati a fost scos la licitatie, spre a fi inchiriat, in urma cu 5 ani. Nicio companie nu s-a dovedit cu adevarat interesata, pana in primavara, cand Artima a castigat licitatia. Pretul pe care detinatorii brandului Carrefour il platesc lunar este de 30 de lei pe metru patrat, plus TVA. Un calcul scurt ne arata ca SNCFR incaseaza 11.850 de lei, plus TVA, luna de luna.

 

Gara Cluj-Napoca, vad pentru afaceri mari si mici

Un alt punct Carrefour functioneaza chiar in gara mare. Si exista clienti pentru ambele magazine. In cel din incinta garii mari merg persoanele aflate in tranzit si navetistii, in timp ce in locatia proaspat inaugurata in Piata Garii nr. 1-3 merg mai ales locuitorii din zona.

 Se  pare ca spatiile comerciale din gara sunt ocupate in totalitate, cu fel de fel de afaceri, de la tonomat de carti si fast-food, pana la o patiserie.

 

“Intr-adevar, toate spatiile comerciale sunt inchiriate, unele afaceri fiind deschise de cateva zile. Am reusit sa dam spre inchiriere toate spatiile, atat pe cele care au fost renovate, cat si pe cele care au necesitat investitii mai mari”, a declarat pentru Ziar de Cluj seful statiei CFR Cluj-Napoca, Nicu Rafa.

 

Cladirea Garii Mici, intre scena urbana si supermarket

Dupa sistarea activitatii initiale din cladirea garii mici, cand casieriile si statia s-au mutat 100 de metri mai catre vest, primaria si mai multe asociatii culturale au desfasurat fel de fel de activitati. In incinta au avut loc concerte, meciuri de baschet, expozitii de pictura.

Desi, de-a lungul timpului, atat primaria Cluj-Napoca, cat si asociatiile si-au manifestat interesul pentru spatiul de aproape 400 de metri patrati, acesta nu poate fi vandut sau concesionat, deoarece se afla amplasat prea aproape de infrastructura feroviara.

 

Gara Mica, wc public

Persoanele fara adapost au invadat spatiul garii mici inca din 2008, de cand activitatea s-a restrans si s-a mutat exclusiv in gara mare. Inca de atunci, angajatii SNCFR erau nevoiti sa intervina de 2-3 ori pe luna cu apa sub presiune, pentru a spala urina si fecalele lasate de homeless-ii care isi faceau veacul in zona.

Si acum, cand paznicii nu sunt vigilenti, isi continua naravul.

NCN a prezentat in luna august un amplu material despre situatia spatiului si sublinia cum focarul de infectie este intretinut de cei care isi fac nevoile constant in zona.

Desi Carrefour castigase inca din 18 mai licitatia, in 2-3 august inca nu incepuse amenajarea spatiului. Magazinul a fost inaugurat in 28 noiembrie.

 

Iată prezentarea magazinului Market Cluj Gara Mica, de pe site:

 “va promova aceleasi valori ale grupului: Cele mai mici preturi, varietate, calitate, inovatie si servicii. Pe o suprafata de 400mp, veti putea gasi peste 5500 de articole, de la branzeturi, mezeluri, lactate si carne de cea mai buna calitate, de o prospetime ireprosabila la cele mai mici preturi, pana la produse de larg consum si aparate electrocasnice.” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *