Sport

Galeria a fost cel mai bun jucător din meciul România – Ungaria, din cadrul Eurobasket 2017. Naționala a ratat ultima șansă de a merge în optimi

Record de spectatori la meciul România-Ungaria din cadrul Eurobasket: 9.121 de suporteri au fost prezenți marți seara în Sala Polivalentă pentru a-și susține echipa favorită. În ciuda susținerii extraordinare a galeriei, ai noștri au pierdut meciul cu 71-80 în fața Ungariei. Naționala ratează astfel orice șansă de a merge mai departe în optimile Campionatului European de Baschet 2017.

Galeria României a fost cel mai bun jucător din meciul România-Ungaria din cadrul grupelor Eurobasket 2017. Sala Polivalentă a fost plină ochi de cei peste 9.100 de suporteri care au venit să își susțină echipa favorită.

Băieții din galeria Șepcile Roșii, îmbrăcați în negru, au cântat și au scandat de la un capăt la celălalt al meciului. Ei și restul suporterilor au fost de fapt sufletul jocului, au îndemnat „Toată sala în picioare”, au cântat „România, ole, ole”, dar i-au și înjurat, pe față, pe ultrașii maghiari, veniți și ei în număr mare la meci.

Suporterii unguri au fost prea puțini în comparație cu numărul fanilor români, astfel că majoritatea scandărilor le-au fost acoperite rapid de galeria Șepcile Roșii. „Duelul” dintre cele două galerii a durat pe tot parcursul meciului.

Ai noștri au început, ca și la meciul anterior, cu Spania, în forță. În primul sfert au avut un avantaj de 6 puncte, când i-au condus pe unguri cu 12-6. Maghiarii s-au repliat însă rapid și i-au depășit pe români, iar primul sfert s-a încheiat 16-15 pentru Ungaria.
În sfertul al doilea, românii au avut un debut prost, au înscris puțin, ca apoi să reușească să se apropie la o diferență de doar 3 puncte. Poate și entuziasmul suporterilor le-a dus un imbold de energie și motivație. Din păcate, diferența mică de scor nu s-a menținut prea mult, iar Naționala Ungariei a încheiat în avantaj și sfertul al doilea: 38-32.

Nici în partea a doua meciului, jocul României nu a fost constant, așa că deși au avut momente bune, cu diferențe de puncte foarte mici, ai noștri nu au reușit să treacă de Ungaria. Scorul final a fost 80-71 pentru Ungaria.

Odată cu înfrângerea suferită în al patrulea meci din grupele Eurobasket, România ratează orice șansă de calificare în optimi. La meciurile anterioare din Grupa C, România a obținut 68-83 cu Cehia, 58-74 cu Croația și 50-91 cu Spania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *