General

GÂLCEAVĂ PESTE GARD în Coaliția de guvernare: Rareș Bogdan se păruiește vreo treizeci de zile cu Mihai Tudose

Premierul Marcel Ciolacu a ameninat direct cu depunerea mandatului, dacă cei de la PNL nu vor fi de acord cu reformele fiscale pe care le propune. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a ieșit să îi dea o replică și i-a transmis lui Ciolacu că aceste amenințări nu-i impresionează pe liberali, care se vor opune proiectului reformelor fiscale. Rareș Bogdan i-a transmis lui Ciolacu că ”PNL nu se închină în fața ta (…) Marcele, nu ești Mihai Viteazu”. Imediat a ieșit și vicepreședintele PSD, europarlamentarul Mihai Tudose, să dea o replică europarlamentarului și să afirme că, în cazul în care nu vor susține măsurile fiscale ale PSD, atunci coaliția se va rupe și se va ajunge la alegeri anticipate în România.

  • Asta cu ”anticipăpatele” o auzim din anul de grație 1990, ori de câte ori politicienii români își ridică poalele-n cap.

”Există oameni politici și oameni de stat, îl citez pe Marcel Ciolacu de anul trecut. Încet, încet, domnul Ciolacu dorește să rămână doar om politic. Declarațiile sale din ultima vreme îmi întăresc tot mai mult această părere. Condiționarea aceasta indusă voluntar, în mod evident repetat, mie îmi sună că o amenințare sau mai clar, un șantaj direct! Dacă poporul român nu acceptă să facă ce vreau eu, dacă Partidul Național Liberal îmi contestă măsurile economico-fiscale, voi declanșa alegeri anticipate în România! Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat în conștiința și istoria românilor și a României, ci ești doar președintele trecător al PSD”, a ”tnat și fulgerat” (ca să parafrazăm niște non-știriști), Rareș Bogdan, preluat de Unitatea Militară de Presă Digi24.

”A conduce România nu înseamnă să interpretezi o piesă de teatru în care la un moment dat greșești o replică și te superi pe spectatori și ameninți că pleci de pe scenă. Făcând apel la istorie, îți aduc aminte că la ultimele alegeri democratice din România, poporul român a votat o majoritate de dreapta în Parlament! Din fericire pentru România, la Cotroceni se află o persoană responsabilă care este singură care poate genera alegeri anticipate, iar Domnia Sa este suficient de înțelept încât să înțeleagă momentul complicat pentru România și să nu arunce țară într-o aventură, doar pt că un om politic ajuns pe o poziție cheie nu își înțelege încă rolul de om de stat”, a ”dat decisiva” europarlamentarul.

Și, ca să fie totul clar, Rareș Bogdan a recitat din Scrisoarea a III-a, doar că a confundat nițel ”Baiazdidul”:

”PNL nu se închină și nu se apleacă în fața ta, Marcel Ciolacu! Orice amenințare și presiune asupra noastră, a liberalilor, va întâmpina o poziție fermă și asumată a conducerii Partidului Național Liberal (…) PNL este obligat să spună NU propunerilor tale de majorare a taxelor și impozitelor care ar afecta grav mediul de afaceri românesc și a generat deja o mare neliniște în rândul cetățenilor români. Este cel mai grav atac la proprietate de la Iliescu încoace! Deci te informez încă odată că nu suntem de acord și nu susținem proiectul de OUG fiscal care a apărut ca draft în spațiul public. PNL este obligat oricum prin statut să aprobe un asemenea document de o astfel de complexitate prin forul de conducere național, Biroul Permanent Național, sau cel puțin Biroul Executiv. PNL este obligat să apere stabilitatea României, însă nu este obligat să accepte excesele și fițele nimănui”.

La care a intervenit ”cu nucleara”, pe Facebook, Mihai Tudose: ”Cine vinde potcoave? Unde-i calu’?”

”Aflăm prin vocea (autorizată?) a prim-vicepreședintelui PNL RB o mulțime de lucruri…

1. Se simte amenințat de anunțul prim-ministrului că ne întoarcem la popor (anticipate) dacă PNL va continua să boicoteze orice reformă a statului!

De ce vă e frică?!?

2. Aflăm, de asemenea, că PSD “amenință propietatea”…

Impozitul pe piscină e o mare amenințare…!!!!

3. De asemenea, ne spune că Ciolacu e trecător la conducerea PSD.

Probabil că da, Ciolacu nu va fi veșnic pe acest post.

Doar că, de când e Ciolacu președinte la PSD… voi la PNL sunteți la al 3-lea și vă pregătiți intens de următorul…

4. Că la ultimele alegeri populația a votat dreapta.

Ați ieșit pe locul doi. O performanță pe care nu prea o veți mai repeta.

Dar, da, din 2019 dreapta a guvernat singurică o luuungă perioadă de timp. Preț de sute de miliarde de euro. Preț de cel mai mare indice de mortalitate indirectă pe timpul Cov19. Preț de cele mai mari prețuri la energie.

Fără să amintim de închiderea piețelor în aer liber sau haosul din educație.

A venit scadența! Nu vă plac soluțiile PSD?

Aveți Dvs altele mai bune? Vă ascultăm!

Stimate aliat galben, situația e următoarea: ori faceți rost de o poziție constructivă și împreună redresăm țara… ori ne întoarcem la popor și vedem cum faceți atunci când zăngăniți potcoavele și lumea vă va întreba ce ați făcut cu calu’!”.

Premierul Marcel Ciolacu a avut un mesaj clar, la interviul pe care i l-a acordat lui Ion Cristoiu la Aleph News, către contestatarii săi din coaliția de guvernare. Ciolacu a declarat că va merge înainte cu reformele și că nu va da înapoi. Excepție va fi doar cazul în care partenerii de coalitie de la PNL nu vor susține pachetul de măsuri și ca atunci “joacă cu mandatul pe masă” și se va întoarce la popor.

”Voi da inapoi daca vad ca partenerul de coalitie incearca sa nu isi asume si atunci s-a incheiat. Joc cu mandatul pe masa din prima zi, cand te duci la serviciu, stii ca poate fi ultima zi!” – a declarat acesta.