Justitie

Gabriel Pop, angajatul de la Penitenciarul Gherla, prins că lua șpagă, trimis în judecată alături de traficanți de etnobotanice

Scris de 1,498

Gabriel Pop, angajatul Penitenciarului Gherla care a fost prins că lua șpagă de la traficanți de etnobotanice, a fost trimis în judecată alături de frații SZENTGYORGYI și nevestele acestora. 

Obiectul principal al dosarului în reprezintă traficul cu etnobotanice, fiind trimiși în judecată următorii: SZENTGYORGYI IOSIF DĂNUŢ, SZENTGYORGYI DIANA FLORINA, BOB OVIDIU LUCIAN, POP GABRIEL, SZENTGYORGYI PETRU IONUŢ și SZENTGYORGYI SIMONA.

Citește și: Angajat al Penitenciarului Gherla, propus pentru arest preventiv pentru MITĂ într-un dosar cu trafic de etnobotanice pentru deținuți

Gabriel Pop a fost arestat preventi în luna martie, atât el cât și membri ai familiei Szentgyorgyi, Iosif Dănuț aflându-se în acel moment încarcerat în Penitenciarul Gherla. DIICOT Cluj a descoperit că Pop introducea obiecte interzise pentru Iosif Dănuț, în schimbul unor sume de bani pe care angajatul de la penitenciar le primea în timpul libert. Totodată, în casa lui Gabriel Pop au fost descoperite mai multe telefoane mobile și tablete, împachetate individual cu etichete de identificare, precum și un carnețel cu numele deținuților și sume de bani în dreptul acestora. 

Cei șase inculpați sunt acuzați de efectuare de operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, dare de mită, instigare la infracțiunea de dare de mită, luare de mită și șantaj. Afacerile cu etnbotanice s-au derulat în perioada 2018- prezent. 

Vezi și: Deținuții din Penitenciarul Gherla, scăpați de sub control. S-au înjunghiat cu cuțite improvizate!

„La data de 25 martie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 14 percheziții, în județul Cluj, la locuințele unor persoane bănuite de procurarea, punerea în vânzare și deținerea substanțelor psihoactive. Din cercetări a reieșit faptul că persoanele în cauză ar fi introdus substanțe psihoactive în două unități penitenciare, din județele Cluj și Bistrița-Năsăud. Ulterior, ar fi fost comercializate, în interior, de către deținuți. De asemenea, substanțele interzise ar fi fost comercializate și în afara acestor unități. În urma perchezițiilor efectuate, în municipiile Cluj-Napoca, Dej, Turda și comunele Florești, Jucu și Bonțida, au fost descoperite și ridicate 105 grame de substanțe interzise, telefoane mobile și mai multe săbii. Totodată, au fost ridicați 7.900 de lei, 430 de euro și 40 de lire”, aratau cei de la IPJ Cluj. 

Pe aceeași temă: Al patrulea val de percheziții la Penitenciarul Gherla. Deținuții încalcă legea după bunul plac

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Cluj. ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 9 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE