Justitie

FULEKI ERZSEBET, mama băiatului de 9 ani, mâncat de viermi în casa, condamnată la aproape 20 de ani de închisoare pentru OMOR CALIFICAT

Scris de 328

In urma cu exact un an, cazul unui baiat in varsta de 9 ani din Dej, gasit in coma, mancat de viermi in apartamentul de pe strada Crangului, soca intreaga tara, dar si autoritatile. Medici, politisti si procurori, cu totii au fost uluiti de neglijenta de care a putut da dovada femeia care i-a dat viata, si care si-a lasat copilul sa moara in chinuri, zacand saptamani intregi intr-un pat, printre viermi si muste, in propriile fecale. Baiatul a murit la spital, iar mama a fost arestata atunci pentre rele tratamente aplicate minorului, arata cei de la dejeanul.ro. 

Astazi, la  un an de la moartea baiatului, femeia a fost judecata in prima instanta, fiind acuzata de rele tratamente aplicate minorului sub  forma OMORULUI CALIFICAT, dar si pentru violenta in familie. Aceasta nu si-a recunoscut niciun moment faptele, astfel ca astazi a fost condamnata la 18 ani si 2 luni de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi, pentru o perioada de 5 ani. 

„ În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală corob. cu art. 199 rap. la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. h cu aplic. art. 77 lit. e din Codul penal condamnă pe inculpata F. E. aflată în stare de arest preventiv în Penitenciarul Gherla, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea omorului calificat, la pedeapsa principală de 16 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. e şi f din Codul penal, ca şi pedeapsă complementară, respectiv a drepturilor părinteşti şi a dreptului de a fi tutore sau curator. În temeiul art. 65 din Codul penal interzice aceleaşi drepturi ca şi pedeapsă accesorie. În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală corob. cu art. 197 din Codul penal condamnă pe aceeaşi inculpată pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului la pedeapsa principală de 6 ani şi 6 luni închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. e şi f din Codul penal, ca şi pedeapsă complementară, respectiv a drepturilor părinteşti şi a dreptului de a fi tutore sau curator. În temeiul art. 38 alin. 2 din Codul penal constată existenţa concursului ideal de infracţiuni şi, în temeiul art. 39 alin. 2 lit. b din Codul penal contopeşte pedeapsa de 16 ani închisoare cu pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare, aplică pedeapsa cea mai grea de 16 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 2 ani şi 2 luni închisoare (1/3 din cea de-a doua pedeapsă), în final inculpata urmând a executa în detenţie pedeapsa de 18 ani şi 2 luni închisoare. În temeiul art. 45 alin. 3 lit. a din Codul penal contopeşte pedepsele complementare, aplicând inculpatei, alături de pedeapsa principală a închisorii de 18 ani şi 2 luni pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. e şi f pe o perioadă de 5 ani. În conformitate cu dispoziţiile art. 68 alin. 1 lit. c din Codul penal, executarea pedepsei complementare se va face după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În temeiul art. 45 alin. 5 din Codul penal contopeşte pedepsele accesorii, inculpata urmând a executa pedeapsa interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. e şi f din Codul penal începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data executării sau considerării ca executată a pedepsei principale”, se arată în sentința dată de Tribunalul Cluj. 

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată. 

Citește întreaga poveste pe dejeanul.roULTIMA ORĂ

 • Acum 9 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 46 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 1 hour In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 3 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE