In vizor

Fruntaş Loredana Babiuc de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, singura femeie soldat încadrată pe Force Protection în teatrul din Mali

Fruntaş Loredana Babiuc de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii  se află la prima ei misiune în afara graniţelor ţării, în teatrul de operații MALI. Ea a intrat în rândul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti cu doar două zile înaintea împlinirii vârstei de 20 de ani, primind repartiţie la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii. Născută în Suceava, declară că visul de a urma această carieră i-a purtat paşii spre Ardeal.

„Principalul motiv pentru care am ales această carieră sunt respectul pe care îl impune această meserie, uniforma și posibilitatea de a merge în cât mai multe misiuni și de a ajuta ţara pentru care am depus un jurământ”, declară Loredana.

În Mali are ca principală responsabilitate controlul accesului în baza românească şi asigurarea protecţiei bazei la nevoie, dar nu lasă niciodată garda jos, fiind pregătită pentru orice, atât în tura de 24 de ore, cât şi în afara ei. Fruntaş Loredana Babiuc este şi singura femeie soldat încadrată pe Force Protection în teatrul din Mali.
încântată fiind de colectivul detaşamentului, a declarat că acesta este foarte compact, camarazii se sprijină reciproc indiferent de sitiuaţie şi se înţeleg foarte bine.

„Cum m-am hotărât sa plec în misune, asta e simplu, îmi doream să plec de mult, acesta fiind și unul dintre scopurile pentru care sunt în armată.Principalele motive pentru care m-am hotărât sunt: să învăț lucruri noi în ceea ce privește arma pe care sunt încadrată, să cunosc noi oameni, noi locuri și Mali îmi părea o misune destul de înfricoșătoare cu toate atacurile, bolile, temperaturile foarte ridicate de aici și nu știu, am zis sa îmi testez limitele și să văd dacă pot face faţă și sincer până acum e foarte bine. Când am ajuns aici și am coborât din avion m-a lovit un val puternic de căldură … dar pe parcurs m-am obișnuit și acum căldurile de aici mi se par normale și chiar obișnuite..”, a declarat Loredana.

În viitor, Loredana îşi doreşte: „să ajung subofițer și cine știe poate mai departe dacă se poate, să avansez pe plan profesional cât mai mult și să particip la cât mai multe misiuni, pentru că nu vreau sa fie aceasta ultima sau singura misune! Cred că misiunile mă ajută să pot învăţa lucruri noi,să pot avea experienţe de tot felul în contextul ca acestea să mă ajute și în viaţă și în carieră”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *