Politica

Fraudă la alegerile USR Cluj pentru Consiliul Județean? Vinovații vor fi dați afară din partid

Alegerile USR Cluj pentru desemnarea candidaților la Consiliul Județean la alegerile locale de anul acesta s-a încheiat cu o invalidare a voturilor. Motivul? Au fost găsite niște semne pe buletinele de vot. Potrivit reprezentanților USR Cluj acum nu se știe exact ce s-a întâmplat, dar urmează să se facă o mică anchetă internă. Cei vinovați vor fi dați afară din partid.

„Ieri seară au fost alegeri pentru completarea unor locuri în Biroul Județean Cluj și pentru lista finală a consilierilor județeni și a candidatului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Aseară în jurul orei 24.00, unul din membrii Biroului Județean din comisia de numărare a spus că unele buletine de vot au avut semne, nu știu despre ce semne este vorba, dar s-a decis reluarea procesului de numărare. Vorbim doar de nevalidarea unor alegeri care se vor relua în câteva zile. Ne vom lămuri și cine este responsabil de acest lucru și va fi dat afară din partid. Acum nimeni nu știe ce s-a întâmplat”, a declarat deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu.

Mihai Goțiu, senator USR Cluj afirmă că este mai degrabă vorba de o tentativă de fraudă decât de o fraudare a alegerilor.

„Au existat câteva semne pe anumite buletine de vot. Comisia de validare a considerat că aceste semne au fost adăugate ulterior. Este greu de spus în atât de puțin timp cine se face vinovat. Este greu de crezut că cineva știa că va face parte din comisie să poată avea acces la buletinele de vot în complicitate cu vreunul dintre candidați. Părerea mea personală este că un coleg, care acum sper că nu mai este colegul nostru și că a fost dat afară, a crezut că poate profita de acest moment. Se va lua o decizie la nivelul Biroului Politic județean. Probabil că se va constitui o comisei care va analiza faptele. Este important de precizat că nu a fost o fraudă, doar o tentativă de fraudă. Salut decizia colegilor din comisie care au anulat alegerile și au și oprit numărătoarea voturilor pentru a nu influența procesul de votare când se va relua”, a spus Mihai Goțiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *