Politica

FRĂȚIA POLITRUCILOR: N-ai loc în Șparlament, ți se face unul călduț în șefia unei instituții bănoase a statului. Ciolacu se împacă cu Stănescu pe banii românilor

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Parlament, că grupul parlamentar al PSD îl propune pe fratele lui Paul Stănescu, Alexandru Stănescu (foto sus), ca preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE). Liderul PSD a explicat că au venit cu această propunere pentru că a contat foarte mult faptul că Alexandru Stănescu este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de la alegerile parlamentare.

”Aceasta este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, mi se pare că două mandate, a fost şi preşedinte de comisie. A fost şi la comisia de agricultură”, a spus Ciolacu. Ciolacu a mai spus: ”A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare”. Întrebat dacă toţi cei care nu au avut loc pe listele de la parlamentare se vor regăsi în funcţii în agenţii, Ciolacu a declarat că este vorba de acei foşti parlamentari cu experienţă.

Recent, Paul Stănescu, fost secretar general al PSD în perioada în care partidul a fost condus de Liviu Dragnea, a fost numit de premierul Nicolae Ciucă secretar general al Guvernului, funcţia aparţinând PSD.

Paul Stănescu este specialist în tractoare și agronomie. Fost șef al IAS Studina în perioada comunistă, Paul Stănescu și-a construit o puternică afacere în agricultură împreună cu familia în comuna Vișina, condusă de tatăl său ca primar.

Vocea și talentul amărâtului care n-a mai prins loc pe listă: ca frate-su, este specialist în tractoare și agronomie. Consumă tractorul și Afronomia curent? Consumă. Prin urmare, Alexandru Stănescu poate reglementa piața energiei ca un specialist care se pricepe

Potrivit CV-ului, Alxandru Stănescu a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Între 1986 și 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, Vișina iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A., Bucinișu.

Potrivit declarației de avere, deține mai multe terenuri agricole în Corabia, în suprafață de câtva zeci de hectare, în județul Olt.

Ca parlamentar, s-a remarcat printr-un proiect de lege care interzice practic românilor și străinilor care nu sunt fermieri să cumpere teren agricol în România.

Ciolacu o dă la întors

Speriat de amploarea pe care a luat-o prostia pe care a scos-o pe gură, Marcel Ciolacu a susținut, într-o declarație pentru G4Media.ro, că Alexandru Stănescu  nu va ocupa nici o funcție de conducere, de președinte sau vicepreședinte, ci va fi membru neexecutiv, fără putere de decizie, în boardul ANRE. La insistențele jurnaliștilor, care l-au întrebat pe liderul PSD dacă experiența parlamentară este suficientă pentru o astfel de funcție, Ciolacu a răspuns: ”Conform legii, da”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *