Jos palaria

FOTO/VIDEO Descinderi ca-n filmele americane! Comandantul Mircea Rus a coordonat percheziții de amploare în BĂRBULEȘTI, localitatea pentru care fostul șef al IPJ Ialomița a ZBURAT de pe funcție: „Sunteți încercuiți!”

UPDATE: Biroul de presă al IPJ Ialomița a emis un comunicat prin care arată că la deschiderile din aceast dimineață au participat peste 100 de polițiști și alți 30 de jandarmi, fiind legitimate peste 800 de persoane și controlate 400 de autovehicule. 

„Peste 160 de efective ale poliției și jandarmeriei au descins în această dimineață în comuna Bărbulești, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ordine publică şi siguranţă rutieră, precum și în vederea respectării măsurilor instituite în perioada stării de alertă. Zona a fost survolată de un elicopter al M.A.I.

La data de 9 iulie a.c., 129 de polițiști din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale, precum și peste 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița, au desfășurat o acțiune de amploare pe raza comunei Bărbulești, în vederea prevenirii infracționalității stradale, riscului rutier precum și respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. O aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne a survolat zona pe tot parcursul acțiunii. Polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic au amprentat și fotografiat 187 de persoane depistate pe raza localității Bărbulești, fiind de asemenea legitimate 827 de persoane și controlate peste 400 de autovehicule. Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care pe timpul desfășurării acțiunii au fost depistați la volan încălcând normele rutiere, în valoare de peste 17.895 de lei. De asemenea a fost reținut 1 permis de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare pentru expirarea inspecției tehnice periodice. Și polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat în cadrul raziei pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală. Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 31.000 de lei”, arată  subinspector de poliţie, Ludmila Dascălu.

 

Comandantul Mircea Rus a plecat de la șefia IPJ Cluj în urmă cu o lună jumătate. A plecat pentru o perioadă de trei luni, detașat, la conducerea IPJ Ialomița, instituție din care fostul comandant – comisarul şef Cristian Ivan  a fost mutat la cerințele prefectului pentru că a refuzat să efectueze acțiuni în teren, în perioada pandemiei. Azi, de numele lui Rus se leagă deschinderi în forță cu elicoptere și zeci de mascați care au încercuit o zonă problemă: Bărbulești.

(***CONTEXT: Prefectul județului Ialomița, Tonița Manea, i-a cerut ministrului de Interne să îi demită pe șefii Poliției și Jandarmeriei din județ pentru că aceștia ar fi refuzat să meargă pe teren în focarul de coronavirus de la Bărbulești pentru a ține situația sub control, scrie presa locală.

Decizia prefectului vine după ce șefii poliției și jandarmeriei au refuzat să preia comanda dispozitivelor din Bărbulești, comuna vecină cu Urziceni, în care s-au înregistrat peste 70 de cazuri, pe fondul nerespectării măsurilor impuse de autorități. Din Bărbulești, virusul s-a răspândit și în orașele Urziceni și Buzău – SURSA G4 MEDIA).

 

În această dimineață, cei de la IPJ Ialomița, sub coordonarea comandantului Mirea Rus, au efectuat o razie demnă de scenele din filmele americane, cu elicoptere, mascați și dube, fix în locația problemă: Bărbulești. 

Contactată  telefonic, Ludmila Dascălu – purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița susține că acțiunea s-a făcut cu prezența comnadantului Rus. 

„Domnul inspector șef RUS a coordonat toată acțiunea. Era în mijlocul lor. Descinderile s-au încheiat de puțin timp, voi centraliza informațiile de la colegii din teren și le vom comunica printr-un buletin de presă”, explică subinspector de poliţie, Ludmila Dascălu. 

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, cu textul:

„Legenda spune că dacă în zori, înainte de răsăritul soarelui  vedeți lumini roșu – albastre , înseamnă că din nou descindem în forță cu efective mărite!

Dacă pe cer se văd elicoptere survolând  înseamnă că sunteți încercuiți!
#RazieînBărbulești
#SuntemPesteTot
#ipjialomita”

Surse din anturajul comandantului Mircea Rus susțin că acesta a preluat un inspectorat performat care avea nevoie de lider. Mai mult, în cele aproape opt săptămâni de când s-a dus la conducerea IPJ Ialomița au fost organizate numeroase activități de amprentare, dat fiind că existau o multitudine de dosar penale, iar autorii erau știuți ”din vorbe”, fără a fi efectuată o identificare ca la carte. 

„Mi-a povestit ca e greu acolo. Susține că are cu cine să lucreze, ca exista polițiști competenți și profesioniști care d-abia așteptau să primească unda verde să facă treabă. Nu se poate ca în 2020, un polițist să refuze să iasă pe teren, când asta e sarcina lui principală. Oricum la Ialomița se făceau mutări în funcție de cât de bine te dădeai pe lângă ”vârf”. Chiar dacă l-au zburat pe fostul șef al IPJ Ialomița, nu îi plâng de milă, că a ajuns să stea confortabil ca șef la Ordine Publică. Nu are rost sa vă zic ce ar merita unul ca ăla. Am văzut că au ceva pagină de Facebook unde pun tot felul de acțiuni. Aia nu exista înainte să fie Rus șef la IPJ Ialomița. Pe ăsta (n.red. Mircea Rus) îl poți da la lei și se întoarce liderul lor. Nu glumesc”, povestește un apropiat de-al comandantului Rus. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *