Sport

FOTO/VIDEO: Ce n-a văzut Gilăul. Peste 1.000 de spectatori, torţe şi atmosferă de meci mare în comună: „Te simţi fotbalist”

Comuna Gilău a fost în sărbătoare sâmbătă, atunci când Universitatea Cluj a sosit, pe micuţul stadion de pe strada Brănişte, pentru un meci oficial.

Jucătorii pregătiţi de Marius Popescu au venit după ei şi cu 1.000 de suporteri, care au făcut o atmosferă cum n-a mai existat vreodată în aşezarea situată la nici 20 de kilometri de Cluj-Napoca. Managerul “studenţilor”, Ioan Ovidiu Sabău, fostul fundaş al lui „U”, Cristi Pojar sau antrenorul Unirii Jucu, Alpar Meszaros, au fost printre personalităţile care au luat loc pe băncile VIP poziţionate în spatele porţii, chiar în faţa mini galeriei gazdelor, alcătuită din câţiva copii.

Alături de ceilalţi susţinători ai Someşului Gilău, poziţionaţi pe strada cu băncile de rezervă, toţi cei prezenţi ieri pe stadionul din comună au fost martorii atmosferei create de către fanii lui „U”. Aceştia au venit la Gilău dotaţi ca pentru un derby, din arsenalul lor nelipsind nici torţele şi petardele, folosite în startul partidei, Peluza „Şepcile Roşii”, care a luat în loc în stradă de această dată, cântând pe toată durata jocului.

Cum era de aşteptat, în această atmosferă jucătorii Someşului au făcut cel mai bun meci din acest sezon, Chiorean şi colegii săi având un regret la final că nu au reuşit să obţină cel puţin un egal.

„Am făcut un meci bun, în prima repriză făcând diferenţa doar acel penalty, acordat uşor, după părerea mea. În a doua repriză am căzut şi fizic, am făcut şi câteva schimbări, dar am avut şi şansa de a egala la ocazia lui Prodan şi apoi la cea a lui Donca, singur cu portarul. Per total, a fost un meci reuşit, am arătat ca o echipă mare şi a fost frumos să jucăm şi în această atmosferă. Cel puţin de când sunt eu la Gilău nu a mai fost aşa ceva, şi să joci într-o asemenea atmosferă te simţi şi tu un pic de fotbalist. Pentru unii a fost ceva care o să li se întâmple o dată în viaţă. Vreau să-i felicit pe suporterii Universităţii, au fost minunaţi, am înţeles că au fost şi fair-play, nu au provocat probleme şi e păcat pentru ei că au echipă în Liga a IV-a. Le doresc baftă, să promoveze şi să ajungă cât mai sus în fotbalul românesc, acolo unde le e locul. În acest context, vreau să le mulţumesc şi autorităţilor locale pentru sprijin, domnului primar şi organizatorilor care au făcut eforturi ca acest meci să se dispute în cele mai bune condiţii, fără incidente”, a declarat, pentru CJSport.ro, antrenorul Someşului, Rareş Mateş, cel care a fost în teren tot meciul împotriva lui „U”.

Tehnicianul Universităţii, Marius Popescu, a fost mulţumit atât de scor, cât şi de evoluţia elevilor, menţionând, pe de altă parte, şi jocul bun al gazdelor.

„Am evoluat contra unei echipe care a a început bine campionatul, care şi-a dorit foarte mult prin tot ce a întreprins premergător acestui meci, cât şi în timpul lui. În plus, toată lumea când joacă împotriva noastră are o dorinţă în plus, ceea ce e normal. Terenul a nivelat puţin modul de exprimare, dar am avut jucători care să absoarbă toată presiunea acestui meci. Una peste alta, obiectivul a fost atins, victoria e victorie în orice condiţii”, a spus şi „Papi”, după al treilea succes al echipei sale din acest campionat.

„U” Cluj va juca următorul meci miercuri, de la ora 17:00, pe teren propriu cu Unirea Floreşti, tot atunci Someşul Gilău evoluând pe terenul Unirii Triteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *