In vizor

FOTO – Rușinea de la Cluj Arena: de ani de zile, sportivii plătesc pentru vestiare pline de igrasie, dușuri jegoase și toalete infecte!

Scris de 589

Cluj Arena, stadionul inaugurat cu mare fast în anul 2011 de către Emil Boc (pe atunci premier) și de către Alin Tișe (și atunci, ca și acum, președinte al Consiliului Județean), prezintă pentru sportivi, de mulți ani deja, un risc de infecție, datorită vestiarelor de-a dreptul mizerabile (datorită singurelor două vestiare disponibile pentru mai multe ramuri sportive – unul pentru băieți și unul pentru fete) în care trebuie să se schimbe, să facă duș și să meargă la toaletă mii de sportivi de la mai multe cluburi care au sălile de antrenament în incinta stadionului. 

Cu toate că, pe lângă chiria lunară pe care o plătesc cluburile sportive către Cluj Arena, acestora li se mai percepe și o taxă de 30 de lei/lună/sportiv pentru curățenie și igienizare, jegul domnește atât la dușuri, cât și la toalete și în vestiare. Și nu numai. Igrasia lasă urme negre și pe holurile stadionului, sălile de antrenament put de umezeală, suprafața interioară a pistelor de atletism e pătată de apa care băltește periodic, infiltrațiile de apă părând a fi o problemă generală a Cluj Arena, care, în ritmul acesta, în 10 ani, riscă să devină o ruină. 

Mizeria în care băltește stadionul este evidentă, iar imaginile următoare, surprinse în această dimineață, vorbesc de la sine:  

Igrasia din holuri:
Intrarea dinspre gazon:


Igrasia din vestiarul băieților:


Toalete igienizate contra sumei de 30/lună/sportiv:


Scurgere infectă din vestiare:

Chiuvetele din vestiarul băieților:

Sauna din vestiarul băieților:

Infecția de la dușuri:

Ovidiu Jimborean, sportiv care s-a antrenat în incinta Cluj Arena în perioada 2013-2015, a explicat, pentru Ziar de Cluj, condițiile din vestiarul de la stadion, care au rămas de atunci și până acum neschimbate:

„Eu am fost sportiv acolo, în perioada 2013-2015, și pot să vorbesc despre ce era atunci. Noi acolo ne antrenam pentru că aveam un club de arte marțiale. Și acum 3 săptămâni am fost la un antrenament la niște prieteni foarte buni acolo și, când m-am dus la baie, nu mi s-a părut că s-a schimbat cu ceva situația! Lumină la cabinele de duș nu era și ai nevoie, când te speli acolo! E întuneric efectiv! Și mizeria se vede clar, dacă te uiți pe marginea de la faianță și de la gresie, vezi că nu se curăță, nu se dezinfectează! Asta nu e voie, nu știu de ce Sanepid-ul nu își face treaba! Nu e ok, poate lua cineva o ciupercă și, în  contextul în care tu îți plătești abonamentul, dacă te duci la box, plătești un abonament, dacă te duci la MMA, plătești un alt abonament, sunt mai multe ramuri sportive, dar, indiferent de sala la care mergi, pe lângă abonamentul pe care îl plătești, tu trebuie să mai plătești încă 30 de lei în plus, bani pentru curățenie! 

Cel puțin, nouă, celor de la clubul de arte marțiale, de jiu-jitsu brazilian, ni se impunea chestia asta, pentru noi acesta a fost unul dintre principalele motive pentru care ne-am retras de acolo! Efectiv ne-am trezit în situația în care chiria era foarte costisitoare, de abia ne permiteam să o plătim și ni se mai cereau și 30 de lei pentru fiecare copil care venea la noi la antrenamente, pentru curățenie! Pe vreo 80 de mp plăteam chirie 1 200 de lei. Și, bun, nu mă deranjează că trebuie să dau în plus 30 de lei de persoană, dar să văd că se face curățenie! 30 de lei de persoană, indiferent că era copil, că era adult! Copilul câtă apă consumă? Copilul nici nu face duș la stadion! 

Băi sunt în tot stadionul, dar băile accesibile pentru sportivi sunt la intrare, pe partea dreaptă, două vestiare, unul pentru fete și unul pentru băieți. Fiecare vestiar e dotat cu toalete și pisoare la băieți. Și toaletele și chiuvetele și cabinele de duș, împreună cu gresia și cu saunele, toate lasă de dorit! E singurul vestiar. Ori, în contextul în care eu plătesc 30 de lei pe lună, am așteptarea să mi se ofere un serviciu de curățenie, de igienă! Dacă eu nu primesc serviciul acela, atunci de ce mi se mai cer banii aceia? Asta e nedumerirea mea! 

Dacă sunt 2000 de sportivi la stadion, ori 30 de lei, înseamnă 60 000 de lei! De banii aceia iei articole de curățenie pe un an de zile! Acolo e si sala de fitness, e și atletismul, sunt și cei care își fac programele de cross-fit, la subsol este club de karate, de kickboxing, sus este box, MMA, sunt multe sporturi! Și toate ramurile acestea sportive folosesc partea exterioară, dinspre parc, a stadionului. Pentru că mai este o parte, dinspre Someș, dar pe aceea, de obicei, o folosesc doar fotbaliștii, care au alte vestiare, și nu poți trece de la alte sporturi pe partea aceea pentru că sunt portari și totul e monitorizat. În momentul în care ajungi pe partea cealaltă, deja ești luat la întrebări: ce cauți aici? E accesul interzis! 

Noi am închiriat spațiul de la Cluj Arena pentru clubul Brazilian Power Team România, în aprilie 2014, și am stat până în aprilie 2015, când am plecat datorită lipsei de igienă, din cauza cheltuielilor mari care erau pentru noi, 12-15 milioane, și era igrasie! Începea să apară deja igrasia, pe la colțuri, și în sala unde se desfășurau antrenamentele! După ce am înființat asociația, am luat imediat spațiu în chirie, acolo unde e actuala sală de TRX, și, în contextul în care, după un an și ceva, cheltuielile erau foarte mari și ne-au mai și cerut acei 30 de lei pentru fiecare sportiv, ne trezeam în situația în care copiii nu ajungeau la antrenamente pentru că nu aveau bani, nu aveau acei 30 de lei să și-i plătească, și la poartă erau opriți! Li se spunea: dacă nu i-ai plătit, nu ai ce căuta la antrenament! Erau opriți la poartă, unde trebuia să prezinți dovada că ai plătit! Și atunci, dacă am văzut că nu avem nicio șansă de supraviețuire și condițiile erau efectiv mizere, condițiile de igienă și serviciile de vestiare și dușuri, am decis să ne mutăm în altă parte!”ULTIMA ORĂ

 • Acum 21 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 21 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 23 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 24 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE