In vizor

FOTO Producătorii locali din Cluj au ajuns să își vândă produsele din portbagajul mașinii

Producătorii locali din județul Cluj, dați afară din piețe sunt nevoiți să își vândă marfa în parcări. După ce piețele au fost mutate în exterior, chiar dacă afară sunt -6 grade, micii producători au trebuit să găsească alte alternative.  

REKO Cluj reprezintă o inițiativă lansată de un grup de producători din Cluj-Napoca și împrejurimi prin intermediul căreia se dorește crearea unei rețele de vânzare directă și consum echitabil pentru hrana produsă local.  Astfel că o primă întâlnire între producătorii locali și clienți a avut loc ieri în două locații: în Poligonul din Florești și în parcarea SUN din Grigorescu.  

Dincolo de această inițiativă lăudabilă, imaginea produselor vândute din portbagaj sau de pe măsuțe improvizate, demonstrează incapacitatea autorităților de a-i susține pe micii producător locali.  

În Florești, nici măcar nu există o piață adevărată, ci doar o hală mică, însă noul primar dă asigurări că se vor organiza piețe volante și are în vedere amenajarea unei piețe agroalimentare.  

Parlamentul a votat deja redeschiderea piețelor și a trimis legea spre promulgare președintelui Iohannis. Acesta însă s-a făcut că plouă când a fost întrebat despre promulgarea legii. Președintele face d emult timp jocul Guvernului PNL, chir dacă asta înseamnă să își mintă în față alegătorii. Legea privind piețele a fost o inițiativă a PSD și a fost votat de Prlamentul unde ei au majoritate, argument suficient pentru Iohannis să ignore cât de mult această lege, chiar dacă ea vine în sprijinul a mii de producători din toată țara. 

sursa foto:culinarativ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *