In vizor

FOTO Producătorii locali din Cluj au ajuns să își vândă produsele din portbagajul mașinii

Scris de 143

Producătorii locali din județul Cluj, dați afară din piețe sunt nevoiți să își vândă marfa în parcări. După ce piețele au fost mutate în exterior, chiar dacă afară sunt -6 grade, micii producători au trebuit să găsească alte alternative.  

REKO Cluj reprezintă o inițiativă lansată de un grup de producători din Cluj-Napoca și împrejurimi prin intermediul căreia se dorește crearea unei rețele de vânzare directă și consum echitabil pentru hrana produsă local.  Astfel că o primă întâlnire între producătorii locali și clienți a avut loc ieri în două locații: în Poligonul din Florești și în parcarea SUN din Grigorescu.  

Dincolo de această inițiativă lăudabilă, imaginea produselor vândute din portbagaj sau de pe măsuțe improvizate, demonstrează incapacitatea autorităților de a-i susține pe micii producător locali.  

În Florești, nici măcar nu există o piață adevărată, ci doar o hală mică, însă noul primar dă asigurări că se vor organiza piețe volante și are în vedere amenajarea unei piețe agroalimentare.  

Parlamentul a votat deja redeschiderea piețelor și a trimis legea spre promulgare președintelui Iohannis. Acesta însă s-a făcut că plouă când a fost întrebat despre promulgarea legii. Președintele face d emult timp jocul Guvernului PNL, chir dacă asta înseamnă să își mintă în față alegătorii. Legea privind piețele a fost o inițiativă a PSD și a fost votat de Prlamentul unde ei au majoritate, argument suficient pentru Iohannis să ignore cât de mult această lege, chiar dacă ea vine în sprijinul a mii de producători din toată țara. 

sursa foto:culinarativ.roULTIMA ORĂ

 • Acum 20 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 9 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 10 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 11 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE