Anchete

FOTO – Parcări bizare în parkingul Primăriei! Angajații și directorul Serviciului Parcări, reclamați de colegii lor că ar parca fără să plătească

Angajații și directorul Serviciului Parcări din cadrul Primăriei Cluj-Napoca sunt acuzați de colegii lor de parcări necinstite. Un angajat al Primăriei Cluj-Napoca ne-a sesizat  faptul că angajații Serviciului Parcări din cadrul municipalității își parchează mașinile personale gratuit în parkingul de pe Moților, lucru pe care nimeni altcineva nu îl poate face, fiindcă contravine regulamentului de funcționare a parkingului:

„Ca angajat al Primăriei, eu de ce nu pot avea o reducere să-mi pun mașina în parking sau în zona doi, iar  cei din cadrul Serviciului Parcări își pun mașina gratuit în parkingul de lângă Primărie, zi de zi. Mai mulți lucrători de la Serviciul Parcări care dețin  mașină  își pun zi de zi mașina gratuit.

Eu cu mai mulți colegi am urmărit mașinile: CJ 63 WAY, CJ 96 REM, CJ 15 ACU, CJ 75 CMH, CJ 98 MIV, CJ 20 WOZ, la care portarul le ridică bariera, inclusiv la directorul Serviciului Parcări.

Noi restul de ce nu putem avea o reducere și ei își pun mașina gratuit, e posibil? Toți suntem lucrători ai Primăriei, ei de ce is favorizați?

De ce primarul îi favorizează doar pe cei de la Serviciul Parcări, e cu acordul lui treaba asta, din ce am auzit prin Primărie.

La peste 85 de lei pe zi cât e parcarea în parking, nu calculează nimeni banii pierduți, directorul Serviciul Parcări, sunt favorizați de primar!

Puteți  să stați să urmăriți cum se ridică bariera dupa ora 4!”

Ziar de Cluj a sunat în data de 19 octombrie la „Serviciul public de interes local pentru administrarea parcărilor”, pentru a afla cine poate parca gratuit în parkingul de lângă Primărie, dacă angajații serviciului fac asta:

„Doar mașina de intervenție, tehnicul, cei care aduc banii, colectează banii, intră înăuntru, în rest, nimeni nu parchează. Angajații nu. Nu există așa ceva (să parcheze directorul – n.r.). Cine intră, plătește”, a precizat reprezentanta Serviciului Parcări.

Directorul Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor este Florin Vasile Bugnar. Potrivit declarației sale de avere din anul 2018, Florin Bugnar deține două autoturisme – un Nissan și un Opel.

Ziar de Cluj nu a găsit, inițial, în 19 octombrie, în parkingul Primăriei, mașinile cu numerele de înmatriculare sesizate de angajatul lui Emil Boc. Era o zi de luni, iar lunea se știe că la bugetari e zi scurtă, la fel ca vinerea și celelalte zile lucrătoare.

Așa că angajatul lui Emil Boc a revenit cu o nouă sesizare:

„Câteva zile probabil nu va parca nimeni acolo sau o săptămâna două. Ceea ce nu este sigur, dar poate deja au parcat. Vă rog să verificați etajul  5 sau terasa în parkingul Moților, este parcat un Nissan Terano CJ05BUG care după număr înseamnă Bugnar, directorul parcări, care am văzut că i se deschide bariera sau are el o cartelă de acces, deci nu plătește. Și probabil dacă o să vă mai interesați la Serviciul Parcări o să zică că nu este adevărat. Puteți să verificați când iese de la serviciu, puneți un om acolo și o să vedeți că relatările mele sunt exacte. Adică angajații de la Serviciul Parcări nu plătesc parcarea niciodată. Ori 85 de lei pe zi cam cât e parcarea, ori câte mașini de la Serviciul Parcări sunt în fiecare zi, faceți un calcul.

Noi angajații Primăriei de ce nu beneficiem de o reducere, cum alții pot parca zilnic pe gratis și noi nu avem nici măcar  o reducere?!

În parking lângă Primărie, directorul din Primărie de la parcări Bugnar  parchează jeepul CJ 05 BUG, gratis, îl pune la ultimul etaj sau terasă să nu-l vadă lumea. De ce nu se ia atitudine și să lase și pe restul să stea gratis?”

Ziar de Cluj a verificat delațiunile celui care s-a recomandat a fi coleg cu angajații Serviciului Parcări, care ar parca gratuit în parkingul Primăriei.

Marți, 27 octombrie, la ora 10, am fotografiat în parcare, la nivelul 6A, una dintre mașinile reclamate că ar parca gratuit, pe nedrept. Mașina era parcată într-un colț, lângă un zid, cu sfială parcă, să nu fie văzută:

Un etaj mai jos, la 5B, am fotografiat și mașina sesizată ca aparținând directorului Serviciului Parcări, Florin Vasile Bugnar. Mașina este un Nissan, iar în declarația de avere a directorului figurează un Nissan, și are numărul BUG, care poate fi prescurtarea de la Bugnar. Era parcată sub mașina de la 6A, în același stil sfios, lipită de un perete, într-un colț al parkingului:

Cu toate că întregul palier era gol la ora 10, această mașină era parcată în cel mai prost loc posibil, într-un colț unde picura apă provenită din infiltrații, lângă și pe mașină. De ce, un șofer care plătește o costisitoare parcare, și-ar parca mașina într-un asemenea loc, unde curge apă pe mașină ca în peșteră, când există sute de locuri libere, unde nu curge nimic pe autoturism?

Proprietarul mașinii de mai sus a parcat practic într-un loc unde apa scursă prin pereții parkingului îi poate deteriora autoturismul. A și urcat 5 etaje pentru a parca în acest loc neprielnic, când etajele inferioare erau GOALE:

La DEMISOL2, adică în punctul cel mai adânc al parkingului, în condițiile în care la parter și la etajul I existau locuri libere suficiente de parcare, am fotografiat încă un jeep din lista cu mașini reclamate că ar parca fără să plătească:

De ce ar parca cineva tocmai în „pivniță”, când parkingul este aproape gol la etajul I, dacă plătește și următoarele taxe de parcare?

Sursa Ziar de Cluj care și-a denunțat posibilii colegi afirmă că mașinile de mai sus nu plătesc parcarea. Noi putem doar specula, bazându-ne pe evidențe – mașini parcate la 5 și 6, când etajele 2-4 sunt goale, parcate în spații afectate de infiltrații, când locurile bune sunt libere.

Fiind vorba despre o delațiune venită din interiorul Primăriei, din partea unui coleg de muncă nemulțumit că nu beneficiază de aceleași facilități de neplată ca angajații Serviciului Parcări, poate că Emil Boc, cel mai cinstit primar, ar trebui să verifice procedurile de lucru și de parcare ale subordonaților săi. Mai ales că și miercuri, 28 octombrie, jeepul de la etajul 5 era tot acolo, nemișcat din ziua anterioară.

Priviți mașina parcată în data de 27:

Și aceeași mașină în data de 28, nemișcată:

Se mișca însă, spre ieșire, la ora 16:10, mașina fotografiată în data de 27 parcată la etajul 6. În 28 octombrie, am fotografiat-o la etajul 5, coborând:

În 28 octombrie, am fotografiat în parking încă un autoturism din lista cu numerele de înmatriculare sesizate:

V-am prezentat mai sus delațiunile unui angajat din Primărie și fotografiile realizate timp de două zile consecutiv pentru a verifica respectivele delațiuni.

„Doar mașina de intervenție, tehnicul, cei care aduc banii, colectează banii, intră înăuntru, în rest, nimeni nu parchează. Angajații nu. Nu există așa ceva (să parcheze directorul – n.r.). Cine intră, plătește”, a precizat reprezentanta Serviciului Parcări, în urmă cu 10 zile.

Putem doar specula că mașinile fotografiate nu plătesc, gândind logic: de ce ar urca cineva 5 etaje, într-un parking gol de la etajul 2 în sus, să își parcheze mașina lipită de un zid plin de infiltrații, sub un plafon din care picură apă murdară, dacă plătește parcarea?

În parkingul Primăriei de pe Moților există camere de luat vederi, mașinile reclamate pot proba plata parcării prin tichetele de parcare datate 27 și 28 octombrie. Superiorii celor reclamați pot verifica, pe camerele video, dacă cei vizați plătesc sau nu parcarea, dacă mașinile le aparțin sau nu angajaților Primăriei.

Primarul Boc, în special, ar trebui să își facă curățenie în parcare și, dacă vrea să le acorde beneficii subordonaților săi, să le dea gratuitate pe CTP, să nu mai aglomereze și polueze Clujul cu jeepurile lor. Mai ales că Emil Boc, declarativ, descurajează folosirea mașinii personale, militând pentru mijloacele de transport alternative, pentru un oraș pietonal. Poate că ar trebui să le impună și angajaților săi să folosească mai des autobuzul și trotineta, nu doar clujenilor de rând. Iar în parcare, cine își folosește mașina personală, să plătească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version