Reportaj

FOTO – Lucrările la podul Oașului-Răsăritului au început de peste 2 luni, dar pe șantier muncesc doar o mână de oameni

Scris de 374

În data de 8 septembrie, în urmă cu peste 2 luni, viceprimarul Dan Tarcea anunța pe pagina sa de Facebook faptul că „au început lucrările la noul pod Oașului-Răsăritului”:

„Luni, 06.09.2021, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la  obiectivul de investiții “Construire Pod peste Râul Someșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului”. (…)

Câştigător licitaţie de proiectare şi execuţie: Asocierea FREYROM SA (lider) – PROCONS Group SRL – Costin şi Vlad Birou de proiectare SRL – Integrated Road Solutions SRL.

Proiectant: Costin şi Vlad Birou de proiectare SRL

Valoarea contractului de proiectare și execuție: 22.691.557,36 lei fără TVA

Durata de realizare a lucrărilor este de 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, scria viceprimarul, ilustrându-și postarea cu imagini randate pe calculator.

Dacă Dan Tarcea ar fi postat în 8 septembrie imagini de pe teren, clujenii ar fi văzut că, de fapt, la fața locului, nu e nimic de văzut! În 21 octombrie, se râmaseră doar gunoaiele și vegetația de pe malurile râului:

Santiereonline.ro, site care urmărește stadiile acestei investiții, nota:

Stadiu la data de 01.10.2021: lucrările de construcție au demarat în cadrul șantierului. A fost eliminată vegetația de pe ambele maluri ale Someșului. Proiectul a fost actualizat cu poze de la șantier.

Stadiu la data de 16.09.2021: lucrările urmează să demareze efectiv, se află în pregătire organizarea de șantier (a fost montat panoul de informare și a fost adus un buldozer în șantier). Primăria Cluj-Napoca anunță că s-a început lucrul la noul pod Oașului-Răsăritului, din Cluj-Napoca. Luni, 06.09.2021, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiții «Construire Pod peste Râul Someșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului».”

Așadar, din 6 septembrie, de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, a trebuit să treacă o lună până ce acestea au și început efectiv, prin „eliminarea vegetației”. Pentru montarea panoului de informare și aducerea unui buldozer pe șantier, a fost nevoie de o jumătate de lună.

Dacă termenul de execuție este de 20 de luni și curge din data de 6 septembrie, înseamnă că până în prezent au trecut 2 luni și 10 zile din termenul total. Ce s-a lucrat în aceste 2 luni? Ziar de Cluj a vizitat șantierul timp de 4 zile: în 9, 11, 12 și 16 noiembrie. Mai sunt 18 luni până la data finalizării lucrărilor, până în 6 mai 2023. Va fi gata la timp podul Oașului-Răsăritului sau o va lua pe urmele podului Porțelanului, din aval? Să vedem cum merge treaba pe șantier!

Marți, 9 noiembrie

Pe șantierul podului, lucrează doar o mână de muncitori – 4-5 inși și 2 camioane:

Joi, 11 noiembrie

Fiindcă era ceață, muncitorii au dispărut „ca măgarul în ceață”. Nu am întâlnit nici măcar unul pe șantierul înghețat:

Doar panoul arăta că șantierul e „în lucru”. De fapt, era „în repaus”:

Vineri, 12 noiembrie

Pe șantier, au apărut câțiva muncitori – nu mulți, vreo 5, care executau excavații și foraje. Să sperăm că nu au dat de sare!

Marți, 16 noiembrie

Din nou, lucrări de foraje cu o mână de muncitori. Cu greu am reușit să numărăm 4:

Deșeurile de pe șantier erau arse astăzi într-o groapă. Așa o fi procedura modernă, pe șantierele orașului de 5 stele, plus o varză a la Cluj, din partea casei?

În ritmul acesta, ne exprimăm rezervele privind terminarea la timp a acestui pod.

E fain la Cluj și e bine că încep simultan multe șantiere, care se termină, pe rând, la un moment dat. Până la finalizarea lor – de multe ori, cu lungi întârzieri – clujenii îndură (în orașul care, chipurile, le oferă cea mai bună calitate a vieții) mult moloz, praf, blocaje în trafic și mizerie.ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 12 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 15 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 19 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 20 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 20 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 21 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 21 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 21 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 22 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 23 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE