Rautacisme

FOTO – Hotelul de pe strada Avram Iancu, poreclit „hotelul-coșciug”, la un an de când a devenit celebru

În luna februarie a anului trecut, hotelul care se construiește pe strada Avram Iancu nr. 23-25 a devenit celebru în spațiul public datorită formei sale care a fost comparată cu un coșciug. Imaginile cu hotelul inedit au fost publicate pe Facebook, s-au viralizat, au fost preluate de presa locală și națională, contestatarii hotelului au inițiat o petiție online, glumeții au realizat meme-uri, primarul Boc a solicitat informații în Comisia de Urbanism a Primăriei, dar șantierul a mers mai departe, având toate autorizațiile necesare.

De altfel, cei care au criticat arhitectura clădirii nu au înțeles adecvarea acesteia pe strada Avram Iancu, pe care nu face notă discordantă, pe această stradă fiind situată intrarea principală spre Cimitirul Central – monument istoric.

De pe dealul celui mai vechi cimitir al Clujului se poate observa noul proiect urbanistic al urbei:

După criticile apărute în spațiul public în luna februarie a anului trecut, în martie, primarul Emil Boc a anunțat, într-o conferință de presă online:

„Am purtat discuții cu arhitecții care au discutat cu proiectanții hotelului, care și-au exprimat angajamentul să îi dea o formă care să facă cinste și hotelului și Clujului. Forma finală a hotelului va fi integrată și care să facă cinste Clujului”, a declarat Boc.

La circa un an de la declarațiile primarului Emil Boc, vă prezentăm forma care face cinste Clujului:

În prezent, șantierul ocupă trotuarul, pietonii circulând cot la cot cu cicliștii, pe pista de biciclete. Nimic neobișnuit în Clujul în care se descurajează mersul cu mașina personală, în favoarea deplasării pe jos, cu bicicleta sau cu trotineta:

După cum se observă în imaginile de mai sus, la Cluj-Napoca urbanismul și mobilitatea contribuie, din plin, la deja proverbiala „calitate a vieții”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *