Din oras

FOTO – Cimitirul Central, lăsat pradă vegetației și bălăriilor

Scris de 198

Ziar de Cluj semnala și acum o lună faptul că Cimitirul Central din Cluj Napoca a căzut pradă vegetației și bălăriilor, deoarece firma resposabilă cu întreținerea cimitirului pare că l-a abandonat. 

O lună mai târziu cimitirul este în aceeași stare, iar aparținătorii își fac cu greu drum printre vegetația înaltă pentru a ajunge la mormintele celor dragi.

Întreținerea spațiilor verzi, a locurilor de joacă pentru copii și a cimitirelor revine acum firmelor Dupex SRL Sebeș (a câștigat, anul trecut, un contract valabil doi ani) și Garden Center Group Măgurele, al cărei contract a expirat anul trecut, motiv pentru care Primăria a demarat, în ianuarie 2021, o nouă licitație. Această licitație este încă în desfășurare. Valoarea contractului este de aproximativ 40 milioane euro și este valabil patru ani.

Până la semnarea noului contract, Dupex și Garden Center Group ar trebui să se ocupe de repararea aparatelor de joacă defecte, înlocuirea celor stricate, aplicarea de vopsea acolo unde este cazul, dar și de întreținerea cimitirelor. În realitate însă, firmele nu prea își respectă sarcinile din contract. Nu doar cimitierele par a fi fost părăsite de cele două firme ci și locurile de joacă, așa cum atrăgea atenția Ziar de Cluj. 

În decembrie 2020 Primăria Cluj-Napoca a semnat un nou contract cu firma SC Garden Center Group SRL, subsecvent acordului cadru, contract în valoare de 11,3 milioane de lei. Noul contract este valabil până la finalizarea licitației aflată în derulare. 

Contractul de 40 de milioane de euro este împărțit în mai multe loturi. Lotul Cimitire – Activitatea de amenajare si intretinere a zonelor verzi din cimitire este un contract în valoare de 24.718.779,80  RON. Firma câștigătoare va trebui să se ocupe de întreținerea a cinci cimitire:

Cimitirul Central – str Avram Iancu 26-28
Cimitirul Mănăștur – str Govora f.n.
Cimitirul Crișan – str Mecanicilor nr 22
Cimitirul Pomet – str Pomet f.n.
Cimitirul Someșeni – str Moș Ion Roată f.n.

Garden Center Grup Măgurele este firma lui Ion Olteanu și are ca obiect de activitate cultivarea plantelor pentru înmulțire. A declarat în 2019 o cifră de afaceri de 11,3 milioane euro, un profit net de 346.026 euro și un număr mediu de 218 angajați.

Cel mai recent contract pe care Ion Olteanu l-a semnat cu Primăria Cluj-Napoca este cel pentru realizarea bazei sportive La Terenuri din cartierul Mănăștur, investiție în valoare de 5,5 milioane euro.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 mins Sport
  Superb! U Cluj a învins Dinamo în prima manșă a barajului. Clujenii sunt la un pas de promovare în Liga I
 • Acum 6 hours Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 8 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 9 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 11 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 14 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 1 day Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE