Din oras

FOTO – Cimitirul Central, lăsat pradă vegetației și bălăriilor

Scris de 198

Ziar de Cluj semnala și acum o lună faptul că Cimitirul Central din Cluj Napoca a căzut pradă vegetației și bălăriilor, deoarece firma resposabilă cu întreținerea cimitirului pare că l-a abandonat. 

O lună mai târziu cimitirul este în aceeași stare, iar aparținătorii își fac cu greu drum printre vegetația înaltă pentru a ajunge la mormintele celor dragi.

Întreținerea spațiilor verzi, a locurilor de joacă pentru copii și a cimitirelor revine acum firmelor Dupex SRL Sebeș (a câștigat, anul trecut, un contract valabil doi ani) și Garden Center Group Măgurele, al cărei contract a expirat anul trecut, motiv pentru care Primăria a demarat, în ianuarie 2021, o nouă licitație. Această licitație este încă în desfășurare. Valoarea contractului este de aproximativ 40 milioane euro și este valabil patru ani.

Până la semnarea noului contract, Dupex și Garden Center Group ar trebui să se ocupe de repararea aparatelor de joacă defecte, înlocuirea celor stricate, aplicarea de vopsea acolo unde este cazul, dar și de întreținerea cimitirelor. În realitate însă, firmele nu prea își respectă sarcinile din contract. Nu doar cimitierele par a fi fost părăsite de cele două firme ci și locurile de joacă, așa cum atrăgea atenția Ziar de Cluj. 

În decembrie 2020 Primăria Cluj-Napoca a semnat un nou contract cu firma SC Garden Center Group SRL, subsecvent acordului cadru, contract în valoare de 11,3 milioane de lei. Noul contract este valabil până la finalizarea licitației aflată în derulare. 

Contractul de 40 de milioane de euro este împărțit în mai multe loturi. Lotul Cimitire – Activitatea de amenajare si intretinere a zonelor verzi din cimitire este un contract în valoare de 24.718.779,80  RON. Firma câștigătoare va trebui să se ocupe de întreținerea a cinci cimitire:

Cimitirul Central – str Avram Iancu 26-28
Cimitirul Mănăștur – str Govora f.n.
Cimitirul Crișan – str Mecanicilor nr 22
Cimitirul Pomet – str Pomet f.n.
Cimitirul Someșeni – str Moș Ion Roată f.n.

Garden Center Grup Măgurele este firma lui Ion Olteanu și are ca obiect de activitate cultivarea plantelor pentru înmulțire. A declarat în 2019 o cifră de afaceri de 11,3 milioane euro, un profit net de 346.026 euro și un număr mediu de 218 angajați.

Cel mai recent contract pe care Ion Olteanu l-a semnat cu Primăria Cluj-Napoca este cel pentru realizarea bazei sportive La Terenuri din cartierul Mănăștur, investiție în valoare de 5,5 milioane euro.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 7 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 12 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 13 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 15 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 17 hours In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 1 day Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 1 day Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 1 day In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
 • Acum 2 days General
  Protecția Consumatorilor a lansat o adresă de e-mail pentru consumatorii care vor să reclame probleme cu creditele bancare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE