Din oras

FOTO – Cimitirul Central, lăsat pradă vegetației și bălăriilor

Scris de 198

Ziar de Cluj semnala și acum o lună faptul că Cimitirul Central din Cluj Napoca a căzut pradă vegetației și bălăriilor, deoarece firma resposabilă cu întreținerea cimitirului pare că l-a abandonat. 

O lună mai târziu cimitirul este în aceeași stare, iar aparținătorii își fac cu greu drum printre vegetația înaltă pentru a ajunge la mormintele celor dragi.

Întreținerea spațiilor verzi, a locurilor de joacă pentru copii și a cimitirelor revine acum firmelor Dupex SRL Sebeș (a câștigat, anul trecut, un contract valabil doi ani) și Garden Center Group Măgurele, al cărei contract a expirat anul trecut, motiv pentru care Primăria a demarat, în ianuarie 2021, o nouă licitație. Această licitație este încă în desfășurare. Valoarea contractului este de aproximativ 40 milioane euro și este valabil patru ani.

Până la semnarea noului contract, Dupex și Garden Center Group ar trebui să se ocupe de repararea aparatelor de joacă defecte, înlocuirea celor stricate, aplicarea de vopsea acolo unde este cazul, dar și de întreținerea cimitirelor. În realitate însă, firmele nu prea își respectă sarcinile din contract. Nu doar cimitierele par a fi fost părăsite de cele două firme ci și locurile de joacă, așa cum atrăgea atenția Ziar de Cluj. 

În decembrie 2020 Primăria Cluj-Napoca a semnat un nou contract cu firma SC Garden Center Group SRL, subsecvent acordului cadru, contract în valoare de 11,3 milioane de lei. Noul contract este valabil până la finalizarea licitației aflată în derulare. 

Contractul de 40 de milioane de euro este împărțit în mai multe loturi. Lotul Cimitire – Activitatea de amenajare si intretinere a zonelor verzi din cimitire este un contract în valoare de 24.718.779,80  RON. Firma câștigătoare va trebui să se ocupe de întreținerea a cinci cimitire:

Cimitirul Central – str Avram Iancu 26-28
Cimitirul Mănăștur – str Govora f.n.
Cimitirul Crișan – str Mecanicilor nr 22
Cimitirul Pomet – str Pomet f.n.
Cimitirul Someșeni – str Moș Ion Roată f.n.

Garden Center Grup Măgurele este firma lui Ion Olteanu și are ca obiect de activitate cultivarea plantelor pentru înmulțire. A declarat în 2019 o cifră de afaceri de 11,3 milioane euro, un profit net de 346.026 euro și un număr mediu de 218 angajați.

Cel mai recent contract pe care Ion Olteanu l-a semnat cu Primăria Cluj-Napoca este cel pentru realizarea bazei sportive La Terenuri din cartierul Mănăștur, investiție în valoare de 5,5 milioane euro.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 11 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 11 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 12 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 12 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 13 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 13 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 14 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 14 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 15 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 15 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE