Sport

FOTO: Baschetbalistele de la "U" Cluj au ieşit din lupta pentru primele patru locuri în Liga Naţională. CSU Alba Iulia a câştigat şi în "Horia Demian"

Universitatea Cluj a pierdut şi meciul 2 cu CS Universitatea Alba-Iulia, 62-79, disputat joi la Sala Sporturilor „Horia Demian”, în cadrul play-off-ului Ligii Naţionale de Baschet Feminin. 

Alba se califică în semifinale, în timp ce Clujul va lupta pentru locurile 5-8.

După un prim sfert echilibrat, 21-22, oaspetele au dominat categoric sfertul 2, având în Dyer o marcatoare foarte abilă şi l-au câştigat cu 20-13. Antrenorul clujencelor, Dragan Petricevic, „a luat foc” după o nescincornizare a arbitrilor şi a mesei oficiale, o aruncare nefiind trecută corect pe tabelă. El a „convocat” în faţa mesei oficiale unul din arbitri, iar din tribune s-au auzit concomitent şi apostrofări. La pauză s-a intrat la vestiare cu scorul de 34-42.

Clujencele au ieşit motivate de la cabine, dar au reuşit cu greu să surmonteze diferenţa stabilită în primul sfert. Formaţia din Alba-Iulia a fost cea care a câştigat şi sfertul trei, cu 20-16. În ultimul sfert tot oaspetele s-au impus, cu 17-12, iar jocul s-a încheiat cu victoria acestora, 79-62.

„Am făcut greşeli copilăreşti”

„Nu suntem suficient de valoroase şi inteligente pentru a învinge. S-a văzut clar, în momentele noastre foarte bune de joc am făcut greşeli naive, copilăreşti. Am avut meciuri disputate, chiar dacă difereţa nu o arată. În astfel de partide e suficient să faci câteva greşeli şi jocul ia o altă turnură. Felicit echipa din Alba, este mai experimentată şi a meritat victoria”, a declarat Dragan Petricevic după meci, potrivit CJSport.ro.

„Avem jucătoare puţin mai experimentate”

„După primul meci în Alba, am văzut că Clujul este pregătită să ne înfrunte, au făcut o primă repriză foarte bună, însă nu au mai jucat în doua parte şi noi ne-am făcut jocul. Diferenţa între cele două echipe nu e de 25 de puncte, cât a fost atunci. În meciul 2 Clujul a luptat, au idei bune, pe ambele faze, dar cred că avem jucătoare puţin mai experimentate şi în asta stă diferenţa”, a declarat Miroslav Popov, antrenorul CS Alba-Iulia.

Universitatea Cluj – CS Universitatea Alba Iulia  62-79 (21-22, 13-20, 16-20, 12-17)

Cele mai bune marcatoare au fost Dyer, Hadzovic şi Webb, pentru Alba-Iulia, Ajanovic, Wilson şi King, pentru Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *