Din oras

Fotbalistii din Generatia de Aur joaca fotbal la Cluj pentru copiii orfani

Gica Hagi, Bogdan Stelea, Jean Vladoiu, Miodrag Belodedici,  Dorinel Munteanu, Adrian Ilie, Ioan Ovidiu Sabau, Florin Prunea, Daniel Prodan, Constantin Galca si Viorel Moldovan vor juca, la Cluj, fotbal pentru copiii orfani. Generatia de Aur a fotbalului romanesc va face spectacol pe Cluj Arena in incercarea de a strange fonduri pentru  aproape 150 de copii ramasi fara parinti.

In cadrul evenimentului caritabil din 31 mai, Nationala de Aur a fotbalului romanesc va juca un meci amical cu generatia anilor 90-95 “U” Cluj. Totul pentru ca micutii aflati in dificultate din Floresti si Dumbrava (Alba) sa poata avea o viata mai buna. Cu banii stransi se vor construi case de tip familial, unde copiii vor manca, vor dormi, vor avea, departe de casa, o familie.

Parintele Vasile, preotul fotbalistilor de aur

Cei mai titrati fotbalisti ai Romaniei ajung la Cluj pentru a fi aproape de parintele Vasile, preot in Dumbrava si parintele duhovnic al Generatiei de Aur. E preotul care a fost, alaturi de Gica Hagi si coechipierii sai, in deplasari din toata lumea.

“E foarte important ca inainte de fiecare competitie sa fii linistit sufleteste. Inainte de a fi fotbalisti, sunt oameni. Parintele Vasile mergea cu ei la meciuri, ei veneau la el inainte de competitii”, spune Razvan Bitu, reprezentant al fundatiei din Dumbrava.  

La spectacolul de pe Cluj Arena sunt invitati copiii din centrele de plasament din tot judetul Cluj, care vor face cunostinta cu cei mai cunoscuti fotbalisti din Romania. 

“Anul acesta se implinesc 20 de ani de la Campionatul Monsial de Fotbal din SUA, acolo unde Generatia de Aur a reusit imposibilul; o sa fie si o celebrare a fotbalistilor. Ce n-a facut Bucuresti, facem noi. Ne dorim foarte mult sa ajunga si Gica Hagi; pana acum e 80% sigur ca o sa ajunga la Cluj”, mai spune Bitu.

Evenimentul caritabil “Fotbal de aur din suflet pentru copii” este organizat de Asociatia Filantropica „Sfantul Onufrie” din Floresti, impreuna cu Fundatia “Centrul de servicii sociale Sfanta Veronica” din satul Dumbrava, judetul Alba. La actiunea au fost invitati sa participe mai multi jucatori din generatia anilor 90-95 “U” Cluj. Evenimentul va avea loc in data de 31 mai 2014 pe stadionul Cluj Arena incepand cu ora 17:00.

”Copiii parasiti, aflati in dificultate au nevoie afectiunea noastra, de ingrijire, ocrotire si siguranta pentru a avea sansa unei dezvoltari armonioase. Implicarea noastra, a tuturor, poate si trebuie sa contribuie la construirea unui drum mai putin anevoios pentru acesti copii si la asigurarea unei vieti in care viitorul se asterne in lumina”, spun organizatorii.

20 de ani de la World Cup 1994 – SUA

Evolutia impresionanta a „tricolorilor”, cu victoriie impotriva Columbiei (3-1 grupe), SUA (1-0 grupe) si Argentinei  (3-2 – optimi) la Campionatul Mondial din 1994 va ramane in mintea tuturor romanilor, si nu numai. Golurile lui Hagi, Raducioiu sau Ilie Dumitrescu au scos lumea in strada fara sa fie nevoie ca Guvernul sa diminueze pensiile sau salariile.

sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro, www.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *