Sport

FOTBAL DE BUTAFORIE CU LIDERI DE OPERETĂ. Burleanu candidează de unul singur la șefia FRF, dar se declară că e ”plin de emoție”, ”dacă iese pe locul doi?

Scris de 901

Răzvan Burleanu are ”mari emoții” înainte de alegerile de la FRF pentru stabilirea noului președinte al Federației Române de Fotbal. Oficialul de la Casa Fotbalului este singurul candidat, scrutinul de marți urmând să fie unul cu ”un suspans maxim”. Cine are să fie noul președinte? Suspansul acesta ne omoară…

În funcție din 2014, Burleanu a ajuns la stadiul în care nu mai are contracandidat, fie el chiar și unul lipsit de șanse reale.

Lucrurile merg mult prea bine în fotbalul românesc care este plin de performanțe și victorii de nebănuit. Așa că nu avea ce căuta concurența la Casa Fotbalului, să diminueze șansele la un al treilea mandat de frecat menta în funcția de președinte a securiciului Burleanu, cel care a câștigat funcția pe când avea doar 29 de ani (n.r. în 2014).

Adunarea Generală a FRF are aproximativ 280 de membri care votează ”după conștiință” (adică cum li se ordonă, dacă vor să mai sugă ceva de la țâța fotbalului). Cluburile din Liga 1 au câte un vot, la fel cum au şi echipele de fotbal feminin, şcoli de juniori și formaţiile din Liga 3 (egalitate pe linie).

Evenimentul plin de suspans va începe de la ora 11:00, atunci când va avea loc Adunarea Generală propriu-zisă.

Răzvan Burleanu, primul mandat și condamnarea lui Gică Popescu

Burleanu a fost marele câștigător de pe urma condamnării lui Gică Popescu în Dosarul Transferurilor. Fostul căpitan al naționalei României a fost condamnat fix cu o zi înainte de scrutin.

La 29 de ani, Răzvan Burleanu a preluat frâiele FRF, iar promisiunile erau pe măsură.

“Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Este o mare provocarea pentru mine. Am promis performanță și am adus alături de mine oameni capabili. Vă promit ca nu vă voi dezamagi”, a spus Burleanu pe 5 martie 2014.

Fost președinte al Federației Române de Minifotbal, Burleanu a câștigat alegerile contra lui Vasile Avram, fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. El a fost atunci sprijinit de Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş (candidați și ei), care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Al doilea mandat și victoria contra lui Ionuț Lupescu

Pe 18 aprilie 2018, Burleanu a câștigat al doilea mandat după ce l-a învins pe Ionuț Lupescu. Sprijinit de majoritatea colegilor din așa numita „Generație de Aur” și de PSD, Lupescu nu a avut nicio șansă, victoria contracanditatului fiind una zdrobitoare. 168 de voturi pentru Burleanu și 78 pentru Lupescu.

 



ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 min Jos palaria
  Președintele Ungariei aleargă prin Parcul Central din Cluj-Napoca
 • Acum 2 mins Din oras
  Cât mai rezistă rampa temporară de gunoi a orașului? Ce planuri are Primăria cu deșeurile de la Pata Rât
 • Acum 1 hour Justitie
  CÂND JUDECĂTORUL E PREOCUPAT DE CAMPANIA ELECTORALĂ PENTRU CSM, delerul de etnobotanice rămâne liber pe străzile Clujului
 • Acum 2 hours Din oras
  Nicolae Ciucă, “Aaaăăă…. Ăăaaă..”, la Cluj: “Acolo unde sunt administraţii liberale, lucrurile se mişcă altfel şi sunt orientate spre dezvoltare, inovare, cercetare şi modernizare. Am să cer licenţă pentru export, o să fiu un promotor al Clujului, dacă îmi daţi voie!”
 • Acum 19 hours Afacerea zilei
  Rottaprint Apahida, prima tipografie flexografică din România, a avut anul trecut profit de peste o jumătate de milion de euro
 • Acum 20 hours De cartier
  Viceprimarul Dan Tarcea despre Baza Sportivă La Terenuri: “Așa cum arată acum lucrările de acolo și ritmul de lucru de acum suntem optimiști și credem că vor fi realizate”
 • Acum 21 hours De cartier
  În orașul cu „cea mai bună calitate a vieții”, cel mai mare cartier mustește de gunoaie și noroaie
 • Acum 21 hours De cartier
  Clujenii cer semaforizarea intersecției din Borhanci, autoritățile se mai gândesc: «Este o situație extrem-extrem de aglomerată acolo… Opțiunea este dată la specialiști, să ne spună»
 • Acum 22 hours Rautacisme
  Lucrări publice cu viață scurtă, dar de cea mai bună calitate! Dalele noi, mândria Clujului, au crăpat și în jurul BT Arena
 • Acum 22 hours Din oras
  În weekendul ăsta, Festivalul Gastronomic Culinăria îți dă acces la grădina secretă a Restaurantului Da Pino unde vor cânta Grigore Leșe, Luiza Zan și trupa TRIGON
 • Acum 22 hours Din oras
  Lista problemelor descoperite de Primărie la proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989
 • Acum 22 hours De cartier
  Imagini nerecomandate minorilor – În parkingul Negoiu, din fundul Mănășturului, vandalii mânjesc pereții nestingheriți de Poliția Locală
 • Acum 24 hours De cartier
  SOPORUL viitorului, prins în «furcile administrative» din prezent: „După aprobarea PUZ-ului cheia va fi la investitori, la cei care dețin terenuri acolo”. Autoritățile nu pot avansa încă un termen final
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE