Sport

FOTBAL DE BUTAFORIE CU LIDERI DE OPERETĂ. Burleanu candidează de unul singur la șefia FRF, dar se declară că e ”plin de emoție”, ”dacă iese pe locul doi?

Scris de 1257

Răzvan Burleanu are ”mari emoții” înainte de alegerile de la FRF pentru stabilirea noului președinte al Federației Române de Fotbal. Oficialul de la Casa Fotbalului este singurul candidat, scrutinul de marți urmând să fie unul cu ”un suspans maxim”. Cine are să fie noul președinte? Suspansul acesta ne omoară…

În funcție din 2014, Burleanu a ajuns la stadiul în care nu mai are contracandidat, fie el chiar și unul lipsit de șanse reale.

Lucrurile merg mult prea bine în fotbalul românesc care este plin de performanțe și victorii de nebănuit. Așa că nu avea ce căuta concurența la Casa Fotbalului, să diminueze șansele la un al treilea mandat de frecat menta în funcția de președinte a securiciului Burleanu, cel care a câștigat funcția pe când avea doar 29 de ani (n.r. în 2014).

Adunarea Generală a FRF are aproximativ 280 de membri care votează ”după conștiință” (adică cum li se ordonă, dacă vor să mai sugă ceva de la țâța fotbalului). Cluburile din Liga 1 au câte un vot, la fel cum au şi echipele de fotbal feminin, şcoli de juniori și formaţiile din Liga 3 (egalitate pe linie).

Evenimentul plin de suspans va începe de la ora 11:00, atunci când va avea loc Adunarea Generală propriu-zisă.

Răzvan Burleanu, primul mandat și condamnarea lui Gică Popescu

Burleanu a fost marele câștigător de pe urma condamnării lui Gică Popescu în Dosarul Transferurilor. Fostul căpitan al naționalei României a fost condamnat fix cu o zi înainte de scrutin.

La 29 de ani, Răzvan Burleanu a preluat frâiele FRF, iar promisiunile erau pe măsură.

“Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Este o mare provocarea pentru mine. Am promis performanță și am adus alături de mine oameni capabili. Vă promit ca nu vă voi dezamagi”, a spus Burleanu pe 5 martie 2014.

Fost președinte al Federației Române de Minifotbal, Burleanu a câștigat alegerile contra lui Vasile Avram, fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. El a fost atunci sprijinit de Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş (candidați și ei), care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Al doilea mandat și victoria contra lui Ionuț Lupescu

Pe 18 aprilie 2018, Burleanu a câștigat al doilea mandat după ce l-a învins pe Ionuț Lupescu. Sprijinit de majoritatea colegilor din așa numita „Generație de Aur” și de PSD, Lupescu nu a avut nicio șansă, victoria contracanditatului fiind una zdrobitoare. 168 de voturi pentru Burleanu și 78 pentru Lupescu.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 4 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 6 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 17 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 22 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 23 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 24 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 1 day General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 1 day Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE