In vizor

Fostul sef al Politiei Rutiere Cluj a fost condamnat la aproape trei ani de inchisoare cu executare

Fostul sef al Politiei Rutiere Cluj, Alexandru Muresan a fost condamnat, astazi, la 2 ani si 11 luni de inchisoare cu executare si a fost obligat sa plateasca Bancii Romane pentru Dezvoltare despagubiri de peste 83.000 de euro. Decizia Curtii de Apel Cluj nu este definitiva.

Alexandru Muresan a fost condamnat la doi ani si 11 luni de inchisoare cu executare pentru 2 infractiuni de inselaciune, 2 infractiuni de uz de fals si 5 infractiuni de fals in declaratii. De asemenea, a fost achitat pentru 2 actuni de fals in inscrisuri oficiale. Instata l-a mai obligat pe politist sa restituie catre BRD suma de 83.630 de euro, dupa ce a constatat ca acesta si-a falsificat adeverinta de venit pentru a contracta un credit de 250.000 de euro. Decizia Curtii de Apel Cluj nu este, insa, definitiva, ea putand fi atacata in termen de zece zile de la comunicare.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului Curtii de Apel Cluj, care l-au trimis in judecata pe Alexandru Muresan pentru 11 infractiuni, intre care inselaciune si fals, prejudiciul cauzat de acesta, prin falsificarea unor declaratii de venit, este de 248.500 de euro si nu a fost recuperat.
Potrivit sursei citate, la inceputul anului 2008 Muresan a hotarat, impreuna cu sotia sa, sa cumpere un teren in Cluj-Napoca, pe care apoi sa construiasca o casa de locuit, ei gasind un teren pe strada Becas. Pentru achizitionarea terenului, cei doi au cerut un credit de 200.000 de euro de la o banca.

„Au solicitat 200.000 de euro de la BRD. M.A. (Muresan Alexandru – n.r.) avea un venit de 4.700 de lei, iar sotia sa 4.060. in aceste conditii, pentru obtinerea creditului M.A. s-a folosit de o adeverinta de venit de la IPJ Cluj pe care a falsificat-o prin adaugarea cifrei 4 la grupul initial din rubrica «alte venituri lunare cu caracter permanent» si in care a consemnat astfel, in mod nereal, ca venitul sau lunar mediu este in suma de 8.755 lei”, se arata in rechizitoriu.

In cursul urmaririi penale, fostul sef al Politiei Rutiere Cluj a negat ca ar fi falsificat cele doua adeverinte, sustinand ca un consilier de clienti de la banca, S.L.M, care are calitatea de martor in dosar, ar fi falsificat adeverintele de venit, fara acordul sau, aceasta urmand sa obtina astfel niste bonusuri.
Presa a relatat, citand surse judiciare, ca Muresan este acuzat, printre altele, ca a incasat compensatii acordate de Ministerul de Interne pentru plata chiriei, in conditiile in care acesta detine o locuinta in municipiul Cluj Napoca.

Alexandru Muresan a fost sef al Serviciului Politiei Rutiere Cluj in perioada 2005-2011, iar din 2011 si pana in februarie 2013 a fost adjunctul sefului Politiei Judetene Cluj. In luna februarie a anului trecut, Muresan si-a reluat postul de sef al Politiei Rutiere Cluj, iar in momentul in care a fost trimis in judecata, a fost pus la dispozitia IPJ Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *