In vizor

Fostul şef al DIPI Gelu Oltean: Lucrez la cartea care va face lumină şi a cărei lansare o voi anunţa curând, în ciuda presiunilor celor care stau cu sufletul la gură să vadă dacă va curge sau nu cerneală şi pe numele şi acţiunile lor

Scris de 107

Fostul sef al Departamentului de Informaţii si Protecţie Internă (DIPI) Gelu Oltean, trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat în ”Dosarul Ayahuasca”, anunţă că lucrează la o carte despre care afirmă ca ”va face lumină” şi că o va lansa, sugerând că asupra sa sunt exercitate presiuni de către cei care ”stau cu sufletul la gură să vadă dacă va curge sau nu cerneală şi pe numele şi acţiunile lor”.

Oltean şi-a lansat vineri blogul, pe care îl prezintă ca fiind ”un manifest pentru adevăr”, ”o platformă personală de comunicare liberă, reală, adevarată şi autentică” explicând că acesta este contrapondere la opiiile emise în spaţiul public în legătură cu el.

”Decizia de a îmi crea o platformă personală de comunicare liberă, reală, adevarată şi autentică vine ca o contrapondere la opiniile emise în spaţiul public în legătură cu persoana mea, opinii ce reflectă mai puţin realitatea şi mai mult lipsa informare sau de bune intenţii.  În paralel, lucrez la cartea care va face lumină şi a cărei lansare o voi anunţa în curând, în ciuda presiunilor tuturor celor care mă contactează direct sau indirect şi care stau cu sufletul la gură să vadă dacă va curge sau nu cerneală şi pe numele şi acţiunile lor”, precizează Oltean înntr-o declaraţie transmisă News.ro.

El  afirmă că a început să studieze Biblia impreună cu studenţi ai Bibliei, imediat după prima sa terapie Ayahuasca.

”Ei sunt suflete care, în timpul cât am fost arestat politic şi abuziv, au venit la procurorul de caz pentru a cere acceptul să mă poată vizita şi să îmi aducă o Biblie. Ca mulţi alţii, insă, au avut şi aceştia parte de refuz şi persecutare. Dar mergem înainte…doar cu adevăr!”,conchide Oltean. 
În prima sa postare pe blog, intitulată ””Spion sau şaman, minciună sau adevăr?”, el afirmă că a început să fie militar în 1987, că se consideră tot militar şi că şi-a dorit să fie ”spion”, vis care însă nu i s-a îndeplinit, deşi au fost momente când ”mai-mai” să se apropie.

”După prima viaţă, care a fost într-un domeniu militar, am început o a doua viaţă, cu schimbări fundamentale în scara mea de valori”, relatează fostul şef al DIPI.

Legat de ceea ce numeşte ”a doua viaţă”, Gelu Oltean relatează că în doi ani am fost de patru ori în junglă, în Peru, unde a avut parte de ”şamani, Ayahuasca, conştiinţa augmentată, descoperirea sufletului, raportul între suflet şi minte, minciună şi adevăr” şi că mulţi chiar au crezut că vrea să ajungă şaman.

El îşi încheie prima postare afirmând că  s-a hotărât să creeze blogul în care să promoveze adevărul său, ”dar şi calea prin care şi alţii pot afla adevărul lor”.

DIICOT a anunţat în 5 martie trimiterea în judecată a lui Gelu Oltean, Vanessa Youness şi Thomas Lishman pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri, desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept, trafic de droguri de mare risc fără drept, introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept, trafic de produse sau substanţe toxice, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

”Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2017 şi până la data de 14.12.2019, inculpaţii Y.A.V., L.T.I.M. şi O.G.M au iniţiat o structură de crimă organizată, care a acţionat în mod coordonat atât pe teritoriul României cât şi pe teritoriul altor state (ex.Spania, Olanda, Franţa, Mexic) după reguli bine stabilite, pentru o perioadă de mare de timp, în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave privind operaţiuni fără drept cu droguri, pentru a obţine direct beneficii financiare consistente şi indirect informaţii care le-au generat alte foloase materiale”, arată DIICOT.

Sursa citată precizează că, după constituirea grupului infracţional, inculpaţii au cooptat şi alte persoane pentru a sprijini activitatea acestuia prin contribuţii de natură materială, intelectuală sau morală, în vederea asigurării desfăşurării activităţilor ilicite, fiecare participant având un rol prestabilit, cu o arie de activităţi bine definită pentru fiecare din membrii grupării.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 9 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 11 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 23 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE