Din oras

Fostul politist Todea, umilit de superiori, a avut avocat platit de sindicat

Fostul agent de politie Sergiu Todea, cel care si-a dat demisia din IPJ Cluj, dupa ce a castigat toate procesele inaintate sefilor sai, s-a luptat in instanta cu sprijin juridic din partea sindicatului politistilor.

Sergiu Todea era membru al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), ce are reprezentativitate proprie la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor. De la bun inceput, spun reprezentantii SNPPC, agentul de politie a fost sprijinit in demersul sau juridic, atunci cand s-a luptat in instanta pentru cercetarea disciplinara la care a fost supus.

Fostul agent a tras un semnal de alarma la nivel national, dezvaluind cum unul dintre sefii IPJ Cluj, adjunctul Cristian Pintea, l-a mustrat pentru ca politistul a indraznit sa il opreasca in trafic. La sfarsitul saptamanii trecute, premierul Victor Ponta si-a trimis la Cluj Corpul de Control al Guvernului, pentru a ancheta cele intamplate.

Cazul fostului politist de la Rutiera din Cluj a ajuns in interesul SNPPC inca de pe vremea cand acesta era cercetat disciplinar de IPJ Cluj.

“Domnul Todea a solicitat si in perioada cercetarii prealabile, si in timpul proceselor cu IPJ Cluj, sprijin juridic. Sindicatul a negociat cu avocatul sau onorariul, si a platit cate 500 de lei pentru fiecare reprezentare in instanta”, a declarat pentru Ziar de Cluj vicepresedintele SNPPC, Andrei Marian.

Marian si-a exprimat parerea  fata de cazul de la Cluj: “Din punctul meu de vedere legea se aplica pentru oricine. Daca seful lui ierarhic i-a cerut sa respecte legea, e normal ca i s-a parut o nedreptate sa il bage in cercetare disciplinara pentru ca a respectat legea”, a spus Andrei Marian.

Potrivit vicepresedintelui de sindicat, cazurile de abuz asupra politisilor sunt numeroase. Sindicatul le ofera membrilor sai consultanta gratuita si negociaza cu orice avocat ales de client onorariul practicat.

Corpul de Control al Guvernului urmeaza sa intocmeasca un raport amanuntit privind cazul de la Cluj. Vineri si sambata au fost audiati la IPJ Cluj atat fostul agent Sergiu Todea, cat si celelalte persoane implicate in caz, respectiv comisarul-sef Cristian Pintea si conducerea Serviciului de Politie Rutiera Cluj.

Foto: Mihai Soica

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *