Din oras

Fostul ginere al lui Ioan Rus s-a opus degeaba realizării parcului din Zorilor. Primăria a respins plângerea prealabilă

Primăria Cluj-Napoca a respins plângerea prealabilă a firmei Florisal Satu-Mare, deținută de Vasile Pușcaș, fostul ginere al lui Ioan Rus în ceea ce privește amenajarea unui parc în Zorilor. Parcul se va face pe terenul omului de afaceri din Satu-Mare. Pentru parcela respectivă, Primăria a oferit 9 milioane lei, dar omul de afaceri a cerut un preț de 20 de ori mai mare. De asemenea, a contestat în instanță hotărârea de Consiliu Local de anul trecut referitoare la amenajarea parcului. Terenul deținut de firma Florisal Satu-Mare are suprafața de aproximativ 1,2 hectare. Pentru amenajarea parcului, Primăria a oferit suma de 9 milioane lei, dar reprezentanții Florisal au declarat inițial că nu doresc să fie expropriați, ca ulterior să ceară un preț de 20 de ori mai mare.

“Valoarea totală a cheltuielilor de achiziție a terenurilor aflate în proprietatea privată în arealul studiat a fost estimată prin raportarea la prețul terenului conform Griei Notarilor Publici, respectiv 770 lei/mp, iar valoarea totală estimată este de 9.202.693 lei”, și-au motivat reprezentanții Primăriei stabilirea prețului respectiv.

Printr-o plângere prealabilă, la sfârșitul anului trecut, reprezentanții Florisal au contestat studiul de fezabilitate care a stabilit ca amplasament terenul firmei din Satu-Mare. Plângerea a fost însă respinsă, ceea ce dă mână liberă Primăriei pentru realizarea parcului.

„Considerăm că argumentele sunt nefondate. Studiul de fezabilitate este documentația tehnico-economică prin care proiectantul analizează, fundamentează și propune minimum două scenarii/opțiuni tehnico-economice diferite, recomandând, justificat și documentat, scenariul/opțiunea tehnico-economică optimă pentru realizarea obiectivului de investiții. Cu alte cuvinte, studiul de fezabilitate reprezintă instrumentul care permite investitorului, deținătorului ideii de proiect să decidă fundamentat, bazându-se pe informații exhaustive, dacă este rezonabilă/fezabilă sau nu investiția respectivă și când sau cum anume să se efectueze finanțarea/implementarea proiectului. Pe lângă indicatorii tehnico-economici propuși, studiul de fezabilitate cuprinde și soluția tehnică”, au transmis reprezentanții Primăriei în informarea privind respingerea plângerii prealabile.

Reprezentanții Florisal au notat în plângerea prealabilă că ar fi trebuit să se analizeze două amplasamente diferite. În răspunsul oferit, conducerea Primăriei a precizat că „studiul de fezabilitate are ca obiect de analiză obiectivul de investiții previzionat pe amplasamentul anterior aprobat ca oportun, conform variantei recomandate prin studiul de oportunitate, astfel că în mod corect acesta a fost elaborat”.

Terenul în cauză a fost cumpărat de patronul Florisal în 2015, iar de atunci a așteptat oportunitatea de a obține autorizația de construcție pentru un nou proiect imobiliar. Firma Florisal, prin avocații săi, a contestat în instanță toate studiile și documentele Primăriei pentru această investiție.

Florisal Satu-Mare a fost înființată în 1995 și are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor nepericuloase. Asociat unic figurează Ileana Maria Pușcaș, iar administratori sunt Vasile Pușcaș, Radu Vasile Fusle și Anabela Jesike Murg. În 2018, a avut o cifră de afaceri de 9,1 milioane lei, un profit de 931.000 lei și un număr mediu de 230 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *