Din oras

Fosta sefa a firmei de paza a judetului, pusa din nou pe liber

Postul de director al firmei de paza a judetului, pe care trebuia reincadrata Adriana Sabou, in urma unei decizii a instantei, se desfiinteaza printr-o hotarare de Consiliu Judetean, care va fi discutata astazi. Dupa aproape un an de procese in care a avut castig de cauza, Adriana Sabou va ramane, din nou, fara postul de director.

Reprezentantii Consiliului Judetean au explicat ca postul se desfiinteaza din ratiuni economice si ca Sabou, reincadrata inca de la inceputul lunii in cadrul societatii, va intra in preaviz.

“Se desfiinteaza postul de director, iar Adriana Sabou va primi decizia de preaviz. A fost reincadrata, inca de la inceputul lunii exista decizia de reincadrare”, a precizat Cornelia Trif, purtatorul de cuvant al CJ Cluj.

Potrivit proiectului de hotarare, desfiintarea postului este necesara pentru reducerea costurilor firmei si pentru ca practic atributiile directorului erau aceleasi cu cele ale administratorului.

“Se propune desfiintarea functiei contractuale de conducere ocupate de Director ca urmare a suprapunerii atributiilor administratorului cu cele ale directorului precum si pentru reducerea pierderilor inregistrate de societate. Economiile inregistrate prin desfiintarea postului de Director vor fi de 7.604 lei lunar“, se arata in proiect.

In acelasi document se mai propune desfiintarea unui post de arhivar, care ar genera o economie de 960 de lei pe luna, unui post de sef formatie paza si ordine remunerata cu 2.335 de lei lunar, precum si unui post vacant de inginer de sistem in informatica.

Fosta sefa, Adriana Sabou spune ca nu se poate vorbi de o reincadrare propriu-zisa pentru ca la momentul respectiv postul era ocupat de Robert Cojan.

“Exista o decizie de reincadrare din partea lor, dar nu s-a facut efectiv reincadrarea pentru ca postul era ocupat. S-a facut si un proces verbal de catre executor in acest sens. Daca voi intra in preaviz, pe ce post voi lucra, de vreme ce postul de director se desfiinteaza”, spune Sabou.

Scandalul a inceput la finalul anului trecut, cand femeia a fost inlocuita politic de protejatul PSD, Robert Cojan, la finalul anului trecut. Sabou a actionat firma in instanta si a castigat despagubiri in valoare de 80.000 de lei, precum si repunerea in functia detinuta anterior, adica cea de director.
Tot in sedinta de azi va ajunge pe masa consilierilor si decizia de incetare a mandatului lui Robert Cojan, administrator al societatii, si urmeaza sa fie numit un nou administrator.

Foto: gazetadecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *