PubliNews

Fortech atinge pragul de 700 de ingineri software

Scris de 459

Fortech, companie de top din Transilvania cu capital românesc, atinge numărul de 700 de ingineri software, distribuiți în trei centre operaționale în Cluj-Napoca, Iași și Oradea.

Fortech și-a extins activitatea și a depășit pragul de 700 de specialiști în domeniul IT și business manageri. Creșterea companiei se reflectă în cele peste 270 de proiecte implementate în ultimii ani pentru mai mult de 165 de clienți, care au apreciat expertiza tehnică și maturitatea companiei în înțelegerea și adaptarea la nevoile tot mai complexe generate de tehnologie.

În ultimul an, 9 din 10 clienți au afirmat că ar recomanda Fortech pentru încrederea pe care le-o transmite organizația în construirea unor parteneriate orientate spre nevoile lor, dar și pentru capacitatea acesteia de a răspunde unor cerințe tot mai sofisticate. Adaptarea la un mediu flexibil și în continuă schimbare, fară a afecta calitatea software-ului, a fost una dintre preocupările Fortech din ultimii ani. Astfel, compania și-a concentrat eforturile pentru a investi în 3 mari direcții: îmbunătățirea competențelor tehnice ale echipei, dezvoltarea echipei de leadership și de management și optimizarea procesului de dezvoltare și de livrare de software.

Interesul constant pentru furnizarea de servicii de calitate și crearea unui mediu de lucru performant se reflectă în rezultatele obținute până acum, compania fiind inclusă de patru ori în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA și Deloitte Technology Fast 50 CEE.

În ultimul exercițiu financiar, Fortech a înregistrat o cifră de afaceri de 23 de milioane de euro. Aceasta se datorează în principal profesioniștilor care își desfășoară activitatea în birourile Fortech din Cluj, Iași și Oradea, dar și consolidării relațiilor cu clienții existenți și dezvoltarea de noi colaborări cu parteneri din Europa de Vest și Statele Unite.

La ora actuală, activitatea centrelor regionale din Iași și Oradea s-a intensifica și au ajuns să însumeze un număr de peste 60 de angajați în fiecare locație.

Investiții în dezvoltarea competențelor

Pentru a ține pasul cu exigențele unei piețe dinamice, Fortech investește în mod continuu în dezvoltarea competențelor echipei. În momentul de față, 85% dintre angajații Fortech lucrează în proiecte care adoptă o metodologie de tip Agile.

În ultimul an, echipa Fortech a luat parte la experiențe de învățare din pozițiile de trainer, mentor sau speaker la conferințe naționale și internaționale, cu profil tehnic. Pe lângă dezvoltarea competențelor tehnice, compania investește în programe interne prin care echipa de specialiști în IT își dezvoltă abilitățile de comunicare, lucrul în echipă sau gestionarea conflictelor.

Adițional, Fortech investește în programe de pre-employment și menține relații de colaborare cu facultățile de profil din Cluj-Napoca, Iași și Oradea, dar și cu organizațiile non-profit care dezvoltă proiecte educaționale.

Implicarea în comunitate

Strategia de responsabilitate socială a companiei se concentrează în jurul a patru piloni: educație, sport& sănătate, industrii creative și cauze sociale.

Printre proiectele în care compania a investit în trecutul apropiat se numără:

 • Programul educațional dedicat liceenilor, Descoperă-ți pasiunea în IT (DPIT). DPIT este un program de referință pentru Fortech, inițiat de companie în 2014 și dezvoltat ulterior de o organizație non-profit. În cadrul acestuia, tinerii, sub îndrumarea unui mentor, învață să dezvolte aplicații software și experimentează ce înseamnă să lucrezi într-o firmă de IT.
 • Susținerea organizației SMURD Cluj, prin sponsorizarea Taberei de Medicină de Urgență SMURD și organizarea de cursuri de prim ajutor pentru angajații și colaboratorii Fortech. Recent, Fortech s-a alăturat cauzei Asociației Beard Brothers Cluj de a cumpăra o ambulanță pentru SMURD Cluj.
 • Susținerea festivalului Electric Castle prin dezvoltarea aplicației mobile.

Pentru o imagine completă asupra activității Fortech, puteți consulta ultimul raport anual, publicat pe site-ul companiei, respectiv infograficul cu date statistice, care sumarizează experiența Fortech din ultimul an.

Despre Fortech

Fortech este o companie românească de servicii software, cu sediul în Cluj-Napoca. Cu un număr de peste 700 de angajați și colaboratori, Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiune, recunoscută în mod repetat în topul Deloitte ce clasează companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est.

Fortech oferă o gamă completă de servicii software la comandă, acoperind întregul ciclu de viață al aplicațiilor software. Modelul de afaceri al companiei este de a dezvolta parteneriate nearshore dedicate, construind echipe pentru nevoile pe termen lung ale clienților. Peste 165 de clienți au ales Fortech ca partenerul lor de dezvoltare software, printre care T-Systems, Swisscom, Symantec, Pfizer si Renault.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 18 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 19 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 20 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 22 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE