PubliNews

Fortech anunță deschiderea celui de-al doilea birou în Iași

Scris de 219

Fortech, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de software din Transilvania, cu capital 100% românesc, 600 de angajați și 12 ani pe piață, deschide cel de-al doilea birou operațional la Iași în decurs de 6 luni, în Moldova Center.

La 6 luni după lansarea oficială în zona de est a țării, compania transilvană de servicii software, Fortech, anunță deschiderea celui de-al doilea birou în Iași, vizând să deschidă aici 100 de locuri de muncă pentru specialiști IT în anii următori. Acțiunea reprezintă o continuitate a procesului de extindere început în primăvară, cu deschiderea centrului operational din Oradea și a primului birou din Iași. Compania deține sediul central în Cluj-Napoca, amplasat într-o clădire proprie de birouri și încă 3 spații închiriate în Cluj-Napoca.

Noul birou din Iași este amplasat într-un spațiu nou, închiriat, recent finalizat, localizat în centrul de afaceri Moldova Center, o clădire certificată BREEAM „Very Good”, cu dotări de clasă A și eficiență sporită în utilizare. Acesta ocupă o suprafață de 520 mp și este utilat modern pentru a răspunde nevoilor angajaților companiei.  

Echipa tehnică din Iași a crescut organic, numărând în prezent 35 de specialiști și va contribui semnificativ la consolidarea prezenței Fortech în regiune. Expertiza echipei din Iași acoperă toate limbajele de programare majore (Java, .NET, C++, Mobile) și QA și vizează în continuare extinderea echipei nucleu cu specialiști cu experiență și abilități de management de proiect și leadership.

“Extinderea în noile centre ne-a oferit posibilitatea de a pilota un nou model de colaborare în echipe distribuite, care este benefic și replicat ulterior cu succes în relațiile de lucru cu clienții noștri. Echipa din Iași este una extrem de talentată, cu o serie de competențe ce se aliniază specificului proiectelor noastre și ne oferă posibilitatea de a extinde oferta noastră de dezvoltare către segmentele de clienți pe care le adresăm.”  – a declarat Călin Văduva, CEO Fortech.

Consolidarea echipei Fortech crește capacitatea companiei de a răspunde cererii venite din partea clienților, printr-un model de construcție de echipe dedicate, care acoperă un proces complet de dezvoltare. Lucrând exclusiv pentru clienți din occident, portofoliul companiei include nume importante, cu precădere din domeniul automotive, sănătate, IoT (internetul lucrurilor), și eCommerce.

“Suntem mândri de echipa formată în Iași în decursul ultimelor luni și suntem nerăbdători să continuăm să dezvoltăm soft de bună calitate” a completat Ioana Sfârlea, Manager Operațiuni Fortech Iași. “Suntem la început, dar acest lucru se traduce în oportunități profesionale relevante pentru programatori cu experiență, oferindu-le posibilitatea de a contura direcțiile de dezvoltare și evoluția echipei locale. Totodată, fiind parte dintr-o companie mare, beneficiem de stabilitate, maturitate profesională, procese testate, dar și flexibilitate la nivelul proiectelor în timp ce reușim să păstrăm o cultură de lucru relaxată și foarte prietenoasă”, a continuat Ioana Sfârlea.

Deschiderea biroului din Iași completează un an de succes pentru Fortech, care a ajuns la pragul de 600 de angajați, după ce în ultimii ani a înregistrat un ritm de creștere susținut. Fondată în 2003, cu sediul in Cluj-Napoca, firma a marcat în acest an extinderea în regiunea de nord-est prin deschiderea a 2 birouri la Iași și în regiunea de nord-vest prin lansarea biroului din Oradea. La finalul anului trecut compania a anunțat o cifră de afaceri de 18 milioane de euro, pastrându-si locul printre cei mai activi jucători pe piața de software din România.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 9 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 11 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 12 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 12 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 12 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 13 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 13 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 14 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 14 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 15 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 16 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE